Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Augulis izmēģina jaunu izklaidi ar interneta un pasta starpniecību

Satiksmes ministrs Uldis Augulis izmēģinājis postkrosingu - jaunu izklaidi, ko veic ar interneta un pasta palīdzību, portālu Diena.lv informēja Latvijas Pasts.

Postkrosings ir kustība, kurā ar moderno tehnoloģiju starpniecību, reģistrējoties internetā, jebkurš interesents var iegūt vēstuļu vai, precīzāk, pastkaršu draugus visā pasaulē.

U. Augulis ceturtdien atsaucās LP aicinājumam iepazīt pasauli ar pastkaršu sūtīšanas starpniecību un kļuva par starptautiskās postkrosinga kustības dalībnieku.

Pirmo pastkarti ministrs nosūtīja uz Nīderlandi, jo, reģistrējoties interneta mājas lapā www.postcrossing.com, U.Augulis automātiski saņēma vēstuļu drauga adresi šajā valstī.

Satiksmes ministrs, uzrunājot postkroseru tikšanās dalībniekus, atzina, ka kļūt par postkroseri ir interesanti un neparasti, jo šis process notiek, izmantojot internetu, bet galarezultātā saņemot tradicionālo un gadsimtiem zināmo pastkarti. "Postkrosings ir kā simbols pasta, tostarp Latvijas Pasta, darbībai mūsdienu apstākļos," uzsvēra U.Augulis.

Starptautiskajā postkrosinga projektā piedalās vairāk nekā 220 000 cilvēku no 203 pasaules valstīm, un tā dalībnieki kopā ir saņēmuši vairāk nekā 7 miljonus pastkaršu.

Latvija šobrīd ir 7.vietā pasaulē pēc postkroseru skaita uz katriem 100 000 iedzīvotāju. Latvijas postkroseri ir nosūtījuši ap 29 000 pastkaršu, tādējādi Latvija ierindojas 34.vietā pasaulē pēc projekta ietvaros nosūtīto pastkaršu skaita.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas