Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Augulis: Luhses politiskā piederība nav svarīga; būtiska - uzticamība

Lai arī satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja amatam izvirzījis Zaļo un zemnieku savienības biedru Arni Luhsi, šodien biznesa portālam "Nozare.lv" viņš noliedza, ka izvirzīšanā šajā amatā svarīga būtu politiskā piederība.

Augulis uzsvēra, ka viņam, izvirzot Luhsi lidostas "Rīga'' valdes priekšsēža amatā, būtiskākais bijis, "lai cilvēks būtu uzticams, būtu pieredzējis darbā un strādājis manā vadībā". Ja Luhsem piemītot šādas kvalitātes, tad kā amatpersona viņš būšot "spējīgs darīt un izdarīt to, kas ir prasīts vai kādi uzstādījumi un mērķi ir izvirzīti". Augulis uzsver, ka Luhse uz Valsts darba inspekcijas vadītāja amatu pretendēja atklātā konkursā, kur viņa atbilstību amatam vērtējuši arī sociālie partneri un nozares profesionāļi.

Ar darbu inspekcijā savukārt Luhse esot pierādījis, ka spējis uzlabot un efektivizēt šīs institūcijas darbību. Par veiksmīgu institūcijas vadību viņu esot novērtējušas arī Darba devēju konfederācija un Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamera. Neesot nekādu šaubu, ka Luhse tikšot galā ar darbiem lidostā. "Man jāsaka paldies bijušajai valdei, kas ir strādājusi, bet es redzu, ka ir nepieciešams lielāks krīzes menedžments, lai lidosta varētu attīstīties," uzsvēra Augulis. Iepriekš Augulis Ventspils un Rīgas ostas valdēs arī iecēla ar ZZS saistītos Juri Vaskānu un Arti Stucku, kuri nomainīja "tēvzemiešus" Jāni Straumi un Emīlu Jakrinu.

Kā ziņots, Satiksmes ministrija (SM) kā VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" akcionāre apstiprinājusi jaunu uzņēmuma valdi un valdes priekšsēdētāja amatā iecēlusi ar ZZS saistīto Luhsi, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja ministrijā. Šāds lēmums pieņemts, jo lidostā esot jāstrādā cilvēkiem, kuri spēj nodrošināt saimniecisku uzņēmuma darbību. Valdes locekļu amatos iecelti Aldis Mūrnieks, Andis Damlics un Verners Lūsis. Visiem apstiprinātajiem valdes locekļiem esot darba pieredze vadošos amatos. Līdz ar to no amatiem atsaukti Krišjānis Peters, Jānis Ķuzulis, Vents Balodis, Toms Nāburgs un Helēna Ruduša.

Luhse, komentējot pārmetumus, ka lidostas valdē atkal salikti ar partijām saistīti cilvēki, norādīja, ka jaunajā lidostas valdē tikai "es viens esmu satiksmes ministra partijas cilvēks". Viņš arī uzsver, ka jaunajā valdē strādāšot jomas profesionāļi. "Mani amatā ir iecēlis satiksmes ministrs, un mūsu redzējums attiecībā uz lidostas darbību un attīstību sakrīt," akcentē Luhse.

Luhse no 2010. gada janvāra līdz šim bijis Valsts darba inspekcijas (VDI) direktors. No 2009.gada viņš bijis arī SIA "Lattelecom" Uzraudzības padomes loceklis, vairākus gadus darbojies kā VAS "Latvijas Gaisa satiksme", VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" un VAS "Elektronisko sakaru direkcija" padomes loceklis. Piecus gadus, no 2000. līdz 2005.gadam, Luhse bijis ievēlēts arī par Starptautiskās Lidaparātu īpašnieku un pilotu asociācijas Latvijas Nacionālās asociācijas prezidentu un valdes priekšsēdētāju. Mūrnieks līdz šim bijis VAS "Latvijas Gaisa satiksme" valdes loceklis. Ilggadēja pieredze viņam ir arī kā SIA "Aviosabiedrība Liepāja" valdes loceklim un "Kurzemes Aerokluba" direktoram. Damlics no 1992. līdz 2007.gadam ir strādājis dažādos amatos lidostā "Rīga", tostarp viceprezidenta un tehniskā direktora amatā. Lūsis no 2008.gada ir bijis SIA "LSC Shipmanagement" valdes loceklis, iepriekš strādājis AS "Latvijas Kuģniecība" un SIA "Jūras servisa centrs". Jauniecelto valdes locekļu pilnvaras ir spēkā no šā gada 16.decembra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas