Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Augulis protestēs pret jebkādu pensiju samazināšanu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) šodien valdības ārkārtas sēdē gatavojas kategoriski iebilst pret Finanšu ministrijas piedāvājumu atrast 35 miljonu latu samazinājumu sociālajā budžetā, kas nozīmētu pensiju apcirpšanu. Ministrs uzskata, ka nauda ir jāmeklē citur, piemēram, no auto ceļiem, pētījumiem Izglītības un zinātnes ministrijā, jo “labāk, lai mirst autoceļi nekā cilvēki”.

U.Augulis savu lēmumu pamato ar izmaiņām nodokļos. Līdz šim nestrādājošiem pensionāriem iedzīvotāju ienākumu nodokli nepiemēroja, ja pensijas bija mazākas par 160 latiem. Pēc FM jaunā piedāvājuma minimums samazināts līdz 90 latiem, savukārt strādājošiem pensionāriem neapliekamais minimums tiek samazināts līdz 45 latiem.

Vidēji pensijas līmenis jau tāpat samazināsies par aptuveni 20 latiem. Īstenojot 35 miljonu latu ietaupījumu nāktos atteikties no piemaksām pie pensijām par vecuma stāžu, kas nozīmētu, ka kopā ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa izmaiņām, vidējā pensija valstī jūlijā samazinātos par 28 latiem un līdzšinējo 177 latu vietā veidotu 149 latus. Ministrs uzskata, ka šāds risinājums nav pieņemams, turklāt ir arī daudz pensionāru, kuru pensija ir mazāk par 177 latiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas