Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Augulis: Valdības veidošana nav sākta no baltas lapas

Jaunās valdības veidošanas process liecina, ka tā nav sākta veidot no baltas lapas, kā iepriekš norādīts, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis.

Sākot veidot jauno valdību viņš Vienotības pārstāvjiem esot jautājis – tiek veidota jauna valdība un koalīcija, uz ko saņēmis apstiprinošo - jā. Tāpat jautājis: "Vai ir balta lapa par to, kādā veidā mēs sadalām nozares pēc katra politiskā spēka prioritātēm? Te nu mēs redzam, ka īsti tā baltā lapa nav bijusi, bet ir bijis jau pa kastītēm sadalīts kādas ministrijas katram politiskajam spēkam pienākas. Mēs katrā ziņā uzsvērām, arī publiskajā telpā, kas ir mums tās svarīgās prioritātes, bet neviens šobrīd mums nav gatavs viņas dot," viņš sacīja. 

Augulis apstiprināja, ka ZZS turpina piedalīties jaunās valdības veidošanā, par ko viņš informējis arī premjera kandidāti Laimdotu Straujumu (Vienotība).

Turpinoties darbs pie valdības deklarācijas, pie rīcības plāna un pie koalīcijas līguma, bet ZZS prioritātes joprojām ir zemkopība, lauksaimniecība vai tautsaimniecība un vide. "Bet mēs arī saprotam to salikumu kāds nu ir šai koalīcijai vispār ir iespējams un kādas ir citu politisko spēku ambīcijas, kuras faktiski visu to, ko ir gribējušas, jaunajā valdībā ir saņēmušas, varbūt atšķirībā no mums, ja mēs skatāmies pēc prioritātēm. Bet mans personīgais un arī apvienības uzskats ir tāds, ka mēs nevaram būt valdības veidošanas procesa bremzētāji. Ir valsts, ir valsts vadība, šajā valstī dzīvo cilvēki, par kuriem ir jārūpējas un jādomā kā viņi dzīvos nākotnē. Nedrīkst kaut kādā veidā apstādināt visas tās iesāktās darbības, ka šobrīd valstī notiek," sacīja Augulis. 

Viņš teica, ka ZZS būs jauni izaicinājumi nozarē, par kuru ZZS iepriekš nav bijusi atbildīga. "Dzīvē ir daudz kas jāmācās un jāiet uz priekšu. Iespējams, ka spēsim parādīt šajā nozarē pietiekoši labus rezultātus, kādus esam parādījuši citās nozarēs,".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas