Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Avīze: Sācies iekšējs dumpis LTV

Latvijas televīzijas (LTV) arodbiedrība televīzijas vadībai un Nacionālajai radio un televīzijas padomei (NRTP) nosūtījusi vēstuli, kurā asi kritizē LTV vadības darbību, uzsverot, ka tā mazina LTV konkurētspēju, demotivē darbiniekus, neefektīvi pārvalda resursus un īsteno nesamērīgu un netaisnīgu personālpolitiku, šodien raksta Diena. LTV darbinieku arodbiedrība iepriekš nav izcēlusies ar asiem paziņojumiem par LTV ģenerāldirektoru Edgaru Kotu un pat paudusi atbalstu viņam. Tomēr tās vēstule, kas nonākusi arī Dienas rīcībā, liecina, ka noticis attiecību pagrieziens.

Vēstulē norādīts, ka finanšu krīzes apstākļos veiktās reformas notiekot uz LTV programmas rēķina, jo administrācija no budžeta griezieniem cietusi mazāk. Darbinieki arī uzsver, ka nesaimnieciski tiekot pārvaldīta LTV ēka, jo krīzes laikam nepamatoti augsta īre spiežot īrniekus pamest ēku, tas pats attiecoties uz augsto tehnikas īri. LTV vadībai arī uzdoti vairāki jautājumi, piemēram, par LTV administrācijas mobilo telefonsarunu limitiem, auto nomas līgumiem, iespējām samazināt uzblīdušo LTV administratīvo aparātu. LTV vadība aizliegusi arodbiedrības vēstuli izplatīt ne tikai iekšējā tīklā un izsūtīt uz darbinieku e-pastiem, bet pat pielikt pie ziņojumu dēļa, vēstīta avīzē.

LTV darbinieku arodbiedrības nostājai pievienojas arī Ziņu, informatīvo un analītisko raidījumu darbinieku arodbiedrība, kurā arī ir LTV pārstāvji. «LTV pret saviem darbiniekiem izturas kā Saeima pret iedzīvotājiem,» atzīst tās vadītāja Odita Krenberga un paskaidro, ka abos gadījumos citu atalgojums tiek samazināts, bet pašu algas lēmēji maksimāli cenšas sargāt.  Ja vadība nereaģēs, tikšot domāts par tālāko rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas