Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

B plānā - mājokļu nodoklis un atteikšanās no būvēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vards
v
atklatibai jabut krizes laika visam un visur! tatad vienkars jautajums -CIK LATVIJA IR DZIVOJAMAS MAJAS , dzivokli KURU VERTIBA PARSNIEDZ VIENU MILJONU ? cik valsts varetu sanemt ja nodokli iekasetu teiksim 2% apmera? kas atbildes? TP zalana kungs LUDZU , tad runajiet televizija par to, ka cietis videjais slanis. Pasi sev jau macinus vala neversiet , bet soreiz vajag !
Oskars II
O
EKONOMIKAS SILDITAJIEM!!! NEVIS VAJAG CAUR CELTNIECIBU APZAGT VALSTI UN TEIKT KA TA IR EKONOMIKAS SILDISANA BET IZDARIT KA AMERIKA, LAI SILDITU EKONOMIKU GIMENEM AR MAZU IENAKUMU VALSTS IZSNIEDZA CEKUS APM 500-1000 DOLARI, UN CILVEKI GAJA UZ VEIKALIEM! ARI MUMS VAJAG PENSIONARIEM UN PERSONAM AR MAZU IENAKUMU PIESUTIT CEKUS VISMAZ PAR 200 LS UN UZREIZ TIRDZNIECIBAS APJOMI KAPS UN BUS TA SLAVENA EKONOMIKAS SILDISANA..
balelins
b
BEIDZOT SAKARIGS RAKSTS, par to lidz sim neviens nerunaja apturet visas celtniecibas projektus ko rietumos plasi kritize ka korupcijas galveno avotu, un kas butiba ir ari galvenais valsts izlaupisanas veids, pieminot tikai vienu piemeru (bet ir paredzets sogad vai nakamgad 8 jaunas lielas celtniecibas) to pasu nelaimigo biblioteku kuras celtnieciba izmaksa ne vairak ka 20 miljonu latu bet valsts tiem valsts izlaupitajiem kas cel biblioteku samaksas 80 miljonu latu, tatad tie valsts izlaupitaji iebazis savas kabatas 60 miljonus NODOKLU MAKSATAJU naudu. SVF JAU NEVIENS NAV MULKIS UN SKAITIT MAK, TAPEC JAU MUMS ARI SPIEZ SAMAZINAT IZDEVUMUS PAR 500 MILJONIEM.
un
u
Ieskaitot morgu.
Bet -> Juris
B
Matemātiķa kungs Juri ! Palielinot 90 latu pensiju par 40% sanāk 126 lati,bet palielinot algu 1000 latus par 40% sanāk 1400 lati.Samazinot pensiju 126 latus par 15%==107 lati,bet solidāri samazinot 1400 latus lielu algu =tāpat 1190 lati .Nezinu vai jums tie liekas salīdzināmi lielumi,jo tās vajadzības ,kas prasa nudas līdzekļus pensionāriem nebūt nav 10X mazākas kā tiem ,kas saņem (un lielākā daļā tiešām tikai saņem nevis nopelna) 10X vairāk.Gluži otrādi-veciem ļaudīm vēl arī veselības problēmas,bet veselības aprūpe mūsu valstī tagad ai-ai-ai.Un 2006./2007.gadā vēl veselības aprūpe bija pieejama.
V
V
Man liekas, ka naudas aizdevēji pilnīgi pareizi dara, pieprasot, rīkoties saskaņā ar iepriekš parakstītajām vienošanām, jo viņi savā eiropiešu naivumā cer, ka kaut kas beidzot tiks mēģināts sakārtot, viņi droši vien vienkārši nesaprot mūsu "tautas kalpu" bezgalīgo cinismu, alkatību un dumjību, viņi domā, ja valstī ir 3 reizes lielāks valsts aparāts, nekā vidēji Eiropā, turklāt ar kaut kādām pinīgi nesaprotamām, nevienam nevajadzīgām funkcijām, tad jau mazinās to, bet nekā, tas pats attiecas uz visādām valdēm, pārvaldēm, aģentūrām u.. siles iestādēm, mums esot par daudz skolotāju, policistu, pensionāru, ārstu un t.t., bet ierēdņu, deputātu, ģenerāļu, visādu locekļu nav par daudz? Pie varas esošo domāšanu mainīt, acīmredzemi, nav iespējams, ja budžets būtu jāmazina par 1, 2, vai vienalga cik miljardiem, nekas nemainītos, par prieku tādiem "juriem" laupītas pensijas, māmiņu algas, viss sagrauts un iznīcināts, izņemot sili, un tā tas turpināsies, un nekad nebeigsies, kamēr nebūs vairs nekā, ar šo visu es gribēju teikt, ka ne jau SVF, Eiropa, vai Krievija iznīcina Latviju, bet gan pašu mafijas klani, un viņus jau nu neinteresē vai krāsmatas pārņems Zviedrija, Krievija, vai Ķīna.
Jānis
J
Tu mazliet padomā! Daudziem cilvēkiem ar darba stāžu vairāk par 40 gadiem, 90. gadu beigās pensija bija zem Ls 50, jo darba mūža gadus par laiku līdz 1995. gadam reizina ar koeficientu, kas atkarīgs no sociālajām iemaksām 1996.-1998. gadā (daudzi tajā laikā saņēma maz, daļa pat nesaņēma nemaz, jo bija palikusi bez darba). Pensiju kopējo summu varbūt drīkstētu samazināt vienīgi tad, ja pāriet uz jaunu pensijas rēķināšanas formulu, kurā nebūtu minētās netaisnības.
matrix
m
No IKP Latvijā iekasē 29% nodokļos, kamēr ES normāls nodoklis ir 45% no IKP, turpretim uz algu Latvijā nodokļi ir ap 80% (soc.nod.+ienākuma nod. +pvn uc). Valdība darba ņēmējus vienkārši aplaupa, kamēr citi (biezie) dzīvo beznodokļa zonā. Otra lieta ir ēnu ekonomika, kas Latvijā sastāda 40%, kāmēr Itālijā ar visu viņu slaveno mafiju ir tikai 15%! Sāciet vienreiz iekasēt nodokļus no biezajiem! Labējie nelieši ar šo sen jau sev ir nopelnijuši vietu uz nārām! Pietiek aplaupīt tautu! Par visu būs jāatbild , arī par diskrimināciju pret darba ņēmējiem!
nnn2
n
vel domaju,ka naudu varetu ietaupit, -ka valsts beigtu maksat pa deputatu dienesta dzivoklu iri riga,pa ko tad vini ir labaki pa citiem mirstigajiem kam jamaksa rekini.... -samazinot autobazi(piekritu select rakstitajam) un noteikt degvielas limitus uz vienu auto,kas vel bus palikusi valsts iestades... -veicot ministriju optimizaciju(rakstiju ieprieks)...
Select
S
Piekrītu Žanetai Jaunzemei-Grendei, ka ar steigu jāķeras pie valsts autoparku likvidēšanas, kuri uztur nenormāli dārgos līzingos ņemtās automašīnas. Ja transporta pakalpojumus darba braucieniem būs jāpērk no ārienes, tas arī izslēgs iespēju valsts auto izmantot braukāšanai uz/no mājām un citiem privātiem braucieniem.
nnn2
n
bet samazinajums ir ta kartigi ar treso ceturksni,taka tavi 173lvl vairs nav videji.... bet krietni mazak.... un tagadejais mazinajums,jau dod ietaupijumu ar nakamaa gada budzetaa...,kapec tu te neblauj pa to,ka piemeram,ka saeima varetu ietaupit tos 250tuks ,ko rezervejusi kompensacijam deputatiem,ko nakamaja saeima neieveles... kapec nenotiek ministriju apvienosana....
Aita
A
Tas ko tu tur reekjini ir videejaa temperatuura slimniicaa...
Juris
J
Ikmēneša izmaksāto vecuma pensiju vidējais apmērs 2009. gada 2. cet. bija 173 LVL (2008 - 136 LVL, 2007 - 109 LVL, 2006 - 96 LVL). Es tiešām nesaprotu, kā pirms gada ar 136 LVL varēju dzīvot labāj nekā tagad ar 173 LVL??? Es nesaku, ka tas ir daudz vai pietiekami, bet - ja visiem tiek samazināts, tad kāpēc nevar diskutēt, vai arī pensijas nav tas maksājums, kuru var mēreni samazināt?
nnn2
n
atceries,ka pensonari ar maksaa nodokli no noteiktas summas un salidzinaji algas un pensijas palielinaja... ja pensijas vairumaam,kam bija zem 100ls palielinaja,lai burtu virs 130,ja nemaldos,bet alags tad jau bija virs 500ls... nu gan tu salidzinaji... gribetos redzet,ka tu ar 100ls varetu izdzivot,pec smaga darba muza (kas ir vairumam,pasreizejo pensonaru)... un kuri jau cieta lielus zaudejumus ,kad repsikus mainija pret latiem,jo visa psrs laika iekrata nauda aizgaja vejaa....tu laikam ar skaties tik uz statistiku,nevis uz realo situaciju...
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Valdībai vajadzētu atcerēties,ka viņai ir saistības arī pret savas valsts iedzīvotājiem kuri vēlēšanu rezultātā deva iespēju šiem cilvēkiem nonākt pie varas. Mums ir jāizdara spiediens uz valdību un jāpanāk,ka tā pilda savas saistības pret savu tautu. Ne jau tauta ir vainīga,ka vara izrādījās nekompetenta un valsts ekonomiku sagrāva,un tagad ,upurējot tautas intereses,mēģina pašsaglabāties. Valdībai būs jāatrod kompromiss starp kalpošanu savai tautai un gļēvu pakļaušanos svešzemju varām,ja ne,tad jāsavāc savas pekeles un jādod vieta citiem kas to spēj. Mums nav vajadzīga valdība ,kas neciena savu tautu un ir kļuvusi par iztapīgu pakalpiņu pasaules globālistiem. Kas tad būtu jādara? Uz atveseļošanās laiku valstij ir jānoslēdzas "sevi" un jāsakārto savas iekšējās lietas. Lai to realizētu,tad ,devalvējot latu un pēc tam pārejot uz peldošo kursu,, ir jāpārtrauc Godmaņa iedibinātā šoka terapija,un jāuzsāk intensīva naudas iekšējā apgrozība ar vietējās izcelsmes precēm.Kā to valdība izdarīs,lai nepārkāptu liberālisma dogmas ,tā ir viņas problēma,ja pati nevar izdomāt,tad lai pamācās no citām ES valstīm,kuras ciena savus vēlētājus un pilda viņiem dotos solījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas