Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Bābeles lāsts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
В целом написано правильно, кроме слов про двоязычие, что оно будто бы не нужно латышам: "Un jo vairāk Latvijas cittautieši baudīs šo vispārcilvēcisko vērtību labumus, jo grūtāk kādam būs viņus pārliecināt, ka latviešiem tie nepienākas (ieviešot divvalodību) - pat viņu dzimtajā zemē." -- На самом деле, самим латышам нужно, чтобы в Латвии были признаны оба языка, и латышский, и русский. Ведь только тогда латыши почувствуют себя в безопасности, так как будет соблюдена справедливость. Справедливость -- то, что внушает уверенность в себе.
Opis
O
Krievija izraida žurnālistu, kurš rakstījis par WikiLeaks materiāliem
ai
a
"vārda un reliģijas brīvība, demokrātija, likuma vara, vienādas tiesības neatkarīgi no rases vai dzimuma utt." Tu Krievijā esi bijis? Tur nav nekas no uzskaitītajām vērtībām.
to te
t
Labi teikts! Pilnīgi piekritu! Bet autoram ir tadas naivas acis...
anna
a
Nu. Ar divplūsmu skolām esam ieberzušies.
kaido
k
Kāpēc gan Latvijas krievu starpā tik populārs ir Šlesers un viņam līdzīgie? Ne jau tāpēc, ka Latvijas krieviem ir ģenētiska tieksme uz demokrātiju. Gluži otrādi, viņi visur meklē "stingro roku" kā tādi auni...
Baltlipiitis
B
Daudzas Krievijas augstaakaas amatpersonas peedeejaa laikaa, biezhi izteicas, ka cittautieshiem un kaukazieshiem atbraucot uz krievu pilseetam, jaacienii krievu kultuura,jaauzvedas kaa krievi.Viinjiem jaarunaa krievu valodaa un vispaar vinjiem jaaasimileejas. Kaapeec tad tas pashas krievu amatpersonas grib lai Latvijaa buutu krievu skolas, lai krievu valodai buutu otras valsts valodas statuss. Un vispaar lai vinji sheit justos kaa saimnieki nevis kaa viesi?
lux
l
Pilnīgi piekrītu! Tikai tas vien, ka okupantu pēcteču un rusifikācijas rezultātā iebraukušo pēcteču varza noteiktā stundā nemetas uz paklājieņiem lūgšanās, nenozīmē, ka mums ir daudz kas kopīgs. Kas var būt kopīgs ar cilvēkiem, kuri paši vai viņu priekšteči ar tankiem iebraukuši Latvijā vai labākas dzīves meklējumos iebraukuši, tik un tā paliek Kreivijas ietekmes sfērā. Nenoliedzami, ir krievi, kuri pietiekami labi integrējušies Latvijas sabiedrībā, ar viņiem var atrast vairāk kopīga. Par pieredzi Lielbritānijā. Katram sava pieredze. Un katram savas prasības Nācies ilgstoši būt valstī, kur ļoti daudz iebraucēju no Āzijas un Āfrikas. Nekādu problēmu, viņi iemācījušies cienīt valsti, kura viņus uzņem, netraucē citiem, neaizstāv kādas citas valsts intereses. Jau tagad daudziem vieglāk sadzīvot ar izglītotu arābu vai afroeiropieti nekā ar tumsonīgu krievu vai diemžēl arī latvieti. Kādas gan man varbūt kopīgas intereses ar cilvēkiem, kuri pārtiek no Kremļa propagandas, kuri līdz šim nav apguvuši civilizētas sadzīves normas, kuru naids pret Latviju un latviešiem nav izmērojams.
Aija
A
Integrācijas jautājums problemātiskāks ir divkopienu valstīs, tādās kā Latvija. Citādāk - integrācija ir pāris paaudžu jautājums!! Redzu to sev līdzās, jo šobrīd dzīvoju vienā no vecās Eiropas valstīm. Un izglītības jautājums, proti, valodas jautājums. Daudziem otrās paaudzes imigrantiem tieši tas, ka viņi nepārvalda perfekti tās valsts valodu, kur dzīvo, liedz pilnībā integrēties. Un arī diskriminācija, protams! Kamēr pastāv dalījums 'mēs' un 'viņi', tikmēr 'viņi' arī ir un paliek 'viņi'. Bet Latvijā lielākā problēma ir vēstures neatrisinātie jautājumi.
Te
T
gan nav runa par kūdīšanu "pret islamticīgo pasauli", bet par problēma kopumā. Visu dzīvi esam brīnījušies par saulespuķu sēklu graušanu un to čaumalu spļaušanu jebkurā vietā vai par treniņtērpiem, kas nekļūdīgi uzrādīja piederību kopienai, nerunājot par drausmīgo lamāšanos jebkurā vietā un laikā, pat divu jaunu mīlētāju sarunā, diemžēl...uz ielas...Ja minētās lietas notiek manu kaimiņu dzīvoklī, kur vodku dzer bez kautiņiem un kliegšanas (vai tas maz iespējams?!), tad lai.Tomēr šīs "raksturīgās lietas" ir kļuvušas par Latvijas reālo izskatu pasaulē, par īstenību, kura šokē ne tikai ārzemniekius, bet mūs pašus vēl lielākā mērā. Pie tā pierast NAV iespējams, jo ir ļoti pretīgi! Izjūtu kā vardarbību pret sevi, savu ģimeni, valsti... Spēja respektēt vietu, valsti, valodu, kultūru vai sadzīvi šiem kopienu tūkstošiem un miljoniem nepiemīt. Bradā mūs ar netīriem zābakiem, nozākā valodu, atklāti parāda savu nicinājumu, bet kāpēc? Tā vienkāršā iemesla dēļ, ka nu jau astoto gadu desmitu NAV gribējuši ne redzēt, ne dzirdēt, ne mācīties, ne cienīt zemi, kurā dzīvo, ne runāt valodā, kas IR valsts valoda, jo tā taču ir aksioma, ka noliedzam to, ko nezinām vai nesaprotam. Un tie sludinātāji, kas tērēs laiku, enerģiju vai naudu integrācijai, izskatās tiešām ļoti smieklīgi dotajā situācijā, jo nu solās Latvijā izgudrot to velosipēdu, kas nekur citur pasaulē nav un nevar tikt izgudrots...Esam tiešām lieli muļķi!
wannabe
w
"mūsu krievi, salīdzinot ar imigrantiem Londonā, ir labu labie" Pasaki to mikrorajonu pacaniem, kuri dauza gansus tikai par to, ka uz "dai sigaretu" neatbild krieviski.
Triumfs un svaiga gaļa
T
"Vienkāršoti sakot, kaut kas ar tiem cilvēkiem jādara ir." --- Pamēģināsiet veco labo Arbeit macht frei? Kad angļi kolonizēja Indiju un citas vietas, tad par to runāja kā par sasniegumu. Daži pat izteicās, ka vienā Eiropas autoru grāmatplauktā esot vairāk jēgas nekā visos visu laiku Austrumu rakstos kopā ņemtos. Domājot to pilnā nopietnībā. Tagad notiek cita veida kolonizācija - bijušie vergi un pakļautie brauc mācīt angļiem un francūžiem, kā dzīvot tagad (nesen bija otrādi), un nez kādeļ jūs bez argumentiem metaties to saukt par sliktu. Tā ir vāji maskēta kūdīšana pret islamticīgo pasauli.
Triumfs un svaiga gaļa
T
Visai apšaubāmi. pārāk liela iecietība parādīta savrupajām kopienām, kuru izturēšanās bieži vien bijusi atklāti Rietumu vērtības noliedzoša ---- Arī es, ja dzīvotu Anglijā, tradicionālās angļu brokastis neēstu. Par kādām vērtībām sadzīvē īsti ir runa? Nosauciet šīs vērtības! jo vairāk Latvijas cittautieši baudīs šo vispārcilvēcisko vērtību labumus, jo grūtāk kādam būs viņus pārliecināt, ka latviešiem tie nepienākas (ieviešot divvalodību) - pat viņu dzimtajā zemē ---- Nu ko. Man nav paredzēts svinēt tradicionālos Jāņus vai Mārtiņus, iet budēļos kopā ar PSRS slavinātājiem. Nav, un viss. Izvēles brīvība. Ja runa ir par to, kas pienākas, tad pašsaprotamus jautājumus nemēdz apspriest. Autors maldās trijās priedēs, neko īsti nepasakot un nenosaucot vārdā.
Anna
A
Vispār jau komentētājam taisnība. Multikulturālisms nav dzīvotspējīgs. Tikai vēl ilgi tiks meklētas politiskās labās gribas formas, kā tam palīdzēt pastāvēt Eiropā. Jo Austrumu pasaules imigrantu ir tik daudz, ka to neredzēt taču arī ir muļķīgi un pat bīstami. Vienkāršoti sakot, kaut kas ar tiem cilvēkiem jādara ir. Nevarēs viņus iesēdināt lidmašīnās, lai atgriežas dzimtenē, jo nemācās mītnes zemes valodu un netolerē tās kultūru. Tātad, jāintegrē būs. Mums ar krieviem tomēr, lai kā pašiem nepatiktu atzīt, ir daudz kopīga. Nevar taču salīdzināt ar to, kas kopīgs berlīniešiem un turkiem, vai londoniešiem un pakistāņiem. Par Londonu - tikko kādā saietā latviete, kura strādā Londonā stāstīja, ka mūsu krievi, salīdzinot ar imigrantiem Londonā, ir labu labie. Bija šausmīgi klausīties visus tos stāstus sīkās sadzīviskās izpausmēs, kā jūtama imigrantu necieņa pret Rietumu kultūru un tās vērtībām.
Alma
A
Ai, Mudulīt, divreiz izlasīju un tā arī nesapratu, ko tu ar šo visu gribēji pavēstīt. Vai to, ka pie mums izdosies tas, kas Eiropā neizdevās, jo mūsu iebraucēji ir citādi, nevis aicināti, bet paši ar tankiem atbraukuši. Vai arī to ka pie mums multikulti izdosies jo mēs visu darīsim ačgārni. Nevis iebraucējus integrēsim, bet paši integrēsimies viņu valodā un viņu kultūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas