Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Bāliņa: Valsts pārvaldei būtu jāmainās un jākļūst cilvēkiem pieejamākai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
!
!
Kas, kas ir slimīga tieksme? :) Slimīga ir tieksme bārstīties ar prātulām, nepamatojot savu dižo domu lidojumu. Elektroniskie materiāli ir štrunts. Nebaudāmi, bez sava rakstura un miesas.
Mja
M
Nepiekrītu viedoklim. Latvija ir tādā situācijā, pie kuras lēts dators+inet pieslēgums+visu bāze pakalpojumu ciparizēšana daudziem lauku cilvēkiem atrisināru transporta un laika izdevumu problēmas. Kā arī pilsētniekiem noņemtu galvas tiesu ar'. Ideja par nestrādājošiem bankomātiem vispār īpatnēja. Iemaksa reizēm kautkur nestrādā, bet izsniegšana nu gan nav tēma par ko diskutēt. Un slimīga tieksme pieķerties papīram nenorāda uz konservatīvām vērtībām, bet gan uz atpakaļrāpulību. "Ja nevaru pataustīt, tad tas neeksistē". E-lietu sekretariāts principā ir ļoti svarīga valsts sastāvdaļa tāda mazā valstī kā LV. Un no ministra daudz kas atkarīgs - vai atsēdēs, vai arī arī enerģiski ieviesīs ciparu pakalpojumus. Tad kad zem latvija.lv būs 100, nevis 1 pakalpojums kā pašlaik, tad arī izjutīsim atšķirību!
...
.
Tad jau atkal būs dzīres uz tautas rēķina!
!
!
Atliek apskatīties, cik smuki nedarbojas visādi naudas izmaksu-iemaksu automāti lielākajos tirdzniecības centros, lai saprastu, ka taustāma nauda ir pavisam cita lieta. Pie tam, visādu bankas epakalpojumu blakus aspekts, vismaz naudas norēķinu ziņā, ir cīņa ar nelegālajiem līdzekļiem. Tas, kas no sākta gala ir bijis uz papīra, tikai uz tā arī tiks uztverts kā kvalitatīvs produkts - avīze, foto, grāmata utt. Virtuālais nepārliecina un ir nedrošs.
Janis
J
Vispār prieks. Ļoti labu iespaidu atstāja vakar TV3 ziņās viņas parādīšanās. Es personīgi ticu, ka e-pakalpojumu ieviešana un popularizēšana var palīdzēt daudzām sfērām šajos grūtajos laikos, tas pats pasts ciestu mazāk, ja lielāka daļa to sniegto pakalpojumu būtu elektroniskā formātā, visas izziņas pēc kurām lauku un pilsētu cilvēki dodas ar transportu - iedomājieties cik benzīnu un naudu var ietaupīt, ja visas šīs nevajadzīgās lietas cilvēks darītu caur datoru. Ietaupīto naudu varētu izlietot kaut kur citur. Arī laukos - pasta vietā katrā pagastā vajag bankomātu. Katram pensionāram izdala bankas kontu un karti, ar to tad lai arī pats iet un savu pensiju saņem. Cilvēki tad var maksāt savu rēķinus vai nu bankomātā vai internetā. Šobrīd 21.gs. kaut kādas mašīnas ved uz laukiem skaidru naudu, pastnieces staigā apkārt ar tūkstošiem, pastā darbiniecei jānoformē maksājumi, un iesniegt un izsniegt n-tos papīrus mums katru otro dienu jābrauc uz rajona centru 60 km no mums. to visu var darīt internetā, arī skolā žurnālus un liecības skolēniem vajag tikai elektroniski. Cik ietaupās laiks un papīrs.Ātri datori un internets arī ir sen jau visās lauku bibliotēkās, arī avīzes ir tur. Vēl tikai eletronisko parakstu visiem un gudru konsultantu. E lietās lauku cilvēki jau sen nav tik bezpalīdzīgi. Vajag tikai enerģisku cilvēku politikā, kas grib šīs lietas sakārtot. Ar ambīcijām, enerģiju, kaisli pret e-lietām, vīziju, un domās jau esošam nākotnē, nedaudz trakam, kas neapstājas pie sasniegtā. Cerams,ka Bāliņa tāda būs. Šeit pilnīgi noteikti nevajag kādu, kas staigā pa semināriem, dzerdams kafiju un ēdot kūkas un atsēž savas stundas "strādājot" pie kārtējā jautājuma.
reāli
r
Interesanti, ka šādos informātikas (prāta) posteņos tiek ieliktas sievietes. Gundele gan no šīm lietām maz ko jēdza, bet Bāliņai galva strādā un ir cilvēks ar raksturu. Baidos tiešu šo īpašību dēļ veči Saeimā varētu noraidīt viņas kandidatūru, jo gudra sieviete ir bīstama sieviete. Negribētos gan, ka Bāliņa pamet universitāti, jo ir ļoti laba pasniedzēja - uz viņas lekcijām ir vērts iet.
zoss
z
jaajaa bla bla liekam jaunu bildi iekshaa
alnis
a
wow!!! kaut kas nedzirdeeti jauns!!! sensaacija!!! :) Sitos nodraaztos tekstus, ka tauta ir valdibas uzmaniibas centraa, ka valsts parvaldei jaakluust pieejamaakai dzird gandriiz vai ik paardienas, menesi vismaz 10 reizes, gadaa - vairaak kaa 1000* un tuvojoties velesaanaam sadu tekstu daudzums aug geometriski, bet vai kaut kas no taa mainaas? Pilniigi nekas. Tapec Balinas kundzei ieteiktu pakluseet un vispirms kaut ko izdariit lietas labaa, nevis plapat tuksas fraazes. Kaut vai tikt galaa ar to nelaimiigo e-parakstu, kas izskataas, taisiits keksiisa peec, nevis, lai reaali kaut ko uzlabotu - ja nem veraa to, ka Latvijas pasts no taa krataas vala un sajaa sakaraa kluva zinaams, ka Latvijaa, neskatoties uz to, ka mums ir vesels e-ministrs, ieviesti vien DAZI e-pakalpojumi.
N
N
Viņas izteiktā frāze par tikšanos ar Lembergu: "man tiešām nav šāda informācija par to, ka man šāda tikšanās ir plānota " norāda uz to, ka jaunā ministre ir stumdāma-bīdāma?
N-zinītis
N
Man tik bail, ka tiks realizēta dodmaņa izteiktā stratēģija - pakalpojums būs pieejams tikai kā e-pakalpojums un tikai caur Latvijas pasta kroplo e-parakstu! Tātad PAR MAKSU! UN turklāt DĀRGU!
Vecais laiks
V
Kur ZZS rauj visas tās sievietes, kas atgādina padomju laiku slaucējas?
Jaunais laiks
J
Pozitīva tendence, ka ZZS ir intelektuālais tukšums, ka no pašu vidus nav ko izvēlēties.
Specuks
S
"Jābūt šiem elektroniskajiem pakalpojumiem, lai būtu kur šo e-parakstu izmantot" - nu ļoti interesanta tēze :)
@
@
Iesaiņojums maina produkta saturu tikai tad, ja produkts tek caur to ārā. Elektronika vien nemainīs neko. Darbības imitācija un paštīksmināšanās turpinās?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas