Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Balodis atsauc dalību IZM konkursā par ES fondu informēšanu

Oskars Balodis šodien atsaucis savu dalību cenu aptaujā iepirkumam par eksperta pakalpojumiem, lai sabiedrību informētu par Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu aktivitātēm, par kuru viņam bija plānots saņemt 21 tūkstoti latu.

Viņš savu atteikšanos motivēja ar to, ka esot cerējis uz "veselīgu konkurenci", kas nav izdevies, jo bija vienīgais pretendents ministrijas rīkotajā cenu aptaujā. Viņš uzskata, ka nav pamata apgalvojumam, ka prasības pretendentam ir pieskaņotas tieši viņam, jo, viņaprāt, tādām atbilstu daudzi Latvijas iedzīvotāji.

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) uzdevusi apturēt visas turpmākās darbības saistībā ar  Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veikto cenu aptauju iepirkumam. Tajā uzvarējušais O. Balodis, kurš lielāko mediju uzmanību izpelnījās ar  valsts apmaksātu braucienu uz Kanādas pilsētu Halifaksu tieši pērnā gada hokeja čempionāta laikā. Aptaujas nolikumā minētie nosacījumi rada aizdomas par to, ka konkurss pieskaņots tieši O.Balodim. Eksperta pakalpojumus plānots pirkt par 21 tūkstoti latu no ES naudas.

Cenu aptaujas nolikums, kas nonācis Dienas rīcībā, liecina, ka IZM meklētajam ekspertam sabiedrības informēšanas jautājumos noteiktās minimālās prasības ir ne tikai augstākā izglītība un valodu zināšanas, bet arī darba pieredze valsts pārvaldes iestādē vismaz 5 gadi, darba pieredze stratēģiskās plānošanas jomā valsts sektorā vismaz 3 gadi, darba pieredze sabiedrisko attiecību jomā valsts sektorā vismaz 3 gadi, darba pieredze nacionāla līmeņa ES fondu līdzfinansētu projektu vadīšanā vai uzraudzībā, darba pieredze sabiedrības informēšanas projektu vadīšanā, darba pieredze dokumentu aprites organizēšanā un zināšanas par pārvaldes lēmumu pieņemšanas procedūru, darba pieredze ar ES struktūrfondu plānošanas dokumentiem un izglītības un zinātnes jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem, darba pieredze liela apjoma informācijas analīzē un apstrādē.

Bijušais premjera Aigara Kalvīša (TP) padomnieks politikas plānošanas jautājumos un tolaik Tautas partijā esošā Aigara Štokenberga (SCP) biroja vadītājs O.Balodis pēc A.Kalvīša valdības krišanas kļuva par viņa partijas biedra IZM valsts sekretāra Mareka Gruškevica (TP) padomnieku. Pēc tam, kad taupības laikā visu ministriju valsts sekretāriem bija jāatsakās no padomniekiem, O.Balodis tika iecelts IZM komunikāciju nodaļas vecākā referenta amatā. Viņš IZM konkursā bijis vienīgais pretendents, kurš jaunos eksperta pienākumus apmēram turpmāko gadu pildītu par 21 tūkstoti latu.

T.Koķe uzdevusi M.Gruškevicam apturēt visas turpmākās darbības saistībā ar šo cenu aptauju un līdz rītdienai izvērtēt arī iepirkuma lietderību, īpaši ņemot vērā tam paredzētos līdzekļus, Dienai stāsta ministres preses pārstāve Agnese Korbe. Viņa norāda, ka no vienas puses valsts budžeta grozījumos paredzēts samazināt arī valsts pārvaldē strādājošo skaitu, tomēr tādējādi tiktu sperts solis, kurā «ar lielu naudu» IZM tiktu piesaistīts cilvēks vēl papildus darbiem. T.Koķe līdz rītdienai gaidot atbildes no atbildīgajām amatpersonām M.Gruškevica un IZM administratīvā departamenta direktores saistībā ar notikušo cenu aptauju. Piemēram, ministri mulsinot konkursa komisijas sastāvs, jo tajā neesot neviena komunikāciju speciālista vai personu, kas IZM atbildētu par ES struktūrfondu jautājumiem. A.Korbe pieļauj, ka cenu aptaujas rezultāti varētu tikt arī atcelti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Prasības ekspertam IZM rīkotajā cenu aptaujā (nolikums)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas