Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Baltijas premjeri ASV prezidentam pateicas par PSRS aneksijas neatzīšanu

Triju Baltijas valstu premjerministri – Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Igaunijas premjers Andruss Ansips un Lietuvas Ministru prezidents Andrus Kubiļus – piektdien nosūtījuši vēstuli ASV prezidentam Barakam Obamam, pateicoties par ASV politiku neatzīstot Baltijas valstu inkorporāciju PSRS.

Jau ziņots, ka šajās dienās aprit 70 gadu kopš toreizējā ASV valsts sekretāra Samnera Velsa deklarācijas, ar kuru ASV paziņoja, ka neatzīs Baltijas valstu inkorporāciju PSRS 1940.gadā.

Vēstulē Baltijas valstu premjerministri raksta, ka Samnera Velsa īstenotā politika «ļāva Baltijas valstu diplomātiskajām pārstāvniecībām turpināt darbu un deva spēku to iedzīvotājiem cīnīties par savu brīvību».

«Mēs – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas Ministru prezidenti – vēlamies izteikt pateicību un atzinību Amerikas tautai par tās drosmīgo un ļoti ētisko rīcību un apsveikt Jūs, Prezidenta kungs, ar šo veiksmīgas ārpolitikas gadadienu, kas ir padarījusi Amerikas Savienotās Valstis par brīvības ceļa zvaigzni visām apspiestajām nācijām un tām nācijām, kas tiecas uz demokrātiju,» rakstīts vēstulē.

Diena.lv
jau ziņoja, ka 20.jūlijā par godu ASV īstenotās Baltijas valstu okupācijas de iure neatzīšanas politikas pasludināšanas 70.gadadienai ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone izplatīja paziņojumu, kurā prezidenta Baraka Obamas un ASV tautas vārdā vēlreiz apliecina spēcīgās saites starp Latviju un ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas