Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Banku augstskola piedāvā ontopsiholoģiju, nezinot, ko tā māca

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
b
b
b
M
M
4. varu piekrist, ka ontopsiholoģija ir ilgstošs darbs un izpratne... domāju, ka Latvijā tā bija kļūda iekļaut to lekcijās, neesam gatavi.
arī no pieredzes
a
Bet es ļoti piecājos, ka iepazinos ar ontopsiholoģiju. Varu labi saprast gan profesorus, kuri noliedz, gan visus tos, kas neizprot un kritizē, jo: 1. tā ir nopietna lieta un prasa nopietnu attieksmi, ar šo zinātni nevar būt tā ... izlasīja dažas lapas un jau varu savu vērtējumu dot. Tā ir jāizprot dziļi, līdz sīkumiem, bet tad notiek pārvērtības un viss paliek acīmredzams, skaidrs - skaidrs, kas notiek ar tevi, ap tevi, ar citiem. Vēl vairāk, ontopsiholoģijas zinātne pieprasa lielu atbildību, tu vienkārši nevar turpināt to dzīves veidu, pie kāda pierodi, tu nevar dzīvot tāpat, pēc ieraduma, ontopsiholoģija ir jāliek lietā, tā ir praktiskā zinātne un, kas ir vispatīkamais, sniedz reālus rezultātus. Bet Jūs cienītā "No pieredzes" vienkārši gaidat brīnumus - samaksāju, lai tad arī brīnums notiek. Bet kur tad ir Jūsu darbs? Un kad brīnums nenotiek, tad sāk kritizēt - zinātne vainīga. 2. ontopsiholoģija protams ir nākotnes zinātne un Latvija vēl tik atpaliek, nezinu, kad mūsu tauta pamodīsies... Žēl, patiesi žēl par mūsu, latviešu, tumsonību... Vēl Latvija nespēj neko inovatīvu pieņemt, tāpēc ir finanšu krīzes un citas krīzes - cilvēku galvās... Un kritizē to, ko nezina, baidās no jaunā, un var jau saprast, k\apēc baidās iepazīties ar ontopsiholoģiju, jo tā liek aizdomaties un reāli izmainīt daudzas lietas sava dzīvē - sākotnēji liekas, kā tā, kā es bez tā, bet pēc tam redzi rezultātus - ka tas bija tieši tas, kas tev vajadz''igs. 3. ontopsiholoģija biznesā strādā fantastiski, pats pārliecinājos. Tagad es nosaku situācijas un rezultātus, redzu, kurus cilvēkus ņemt darbā, bet kurus - nē...un nekļūdos. Ontopsiholoģiju iesāku tikai tiem, kas nopietni izturas pret savu dzīvi. Citi lai dzīvo, kā dzīvo...
Neprofesionalis.
N
Uzmanigi izlasiju visus komentarus par abiem rakstiem.Gribu pateikties Psihoterapeitei - vinas viedoklis ir pretejs manejam - par,manuprat,vienigo kompetento komentaru.Cerams,vina ne - nems launa man,Nezinitim,dazas piebildes. 1. Tur jau ir ta lieta,ka Latvija varam runat tikai par t.s.(!!!) ontopsihologiem,jo vajadzigi vismaz 20 gadi,lai iegutu pilnvertigu kvalifikciju.Varbut ne visi vel launu, varbut tas liela mera ir izaugsmes grutibas? 2. Tapat ka ontopsihologija - "dzives maksla'' - nenoliedz estetiku, tai ir ari sava etika. Vel vairak : viena no daudzajam onto - psihologijas definicijam Menegeti to KOPUMA deve par etiku. Kritika,ko vins sanem,piemeram, sakara ar "novirzu monitoru" ir liela mera analogiska tai, ko Freids sanema par Super-Es un NO TA IZRIETOSAJIEM SECINAJUMIEM. 3.Pats Menegeti sakuma smagi pardzivoja,ka vina atklatais dzivi apliecinosais, dziedinosais impulss, kas vienigais dod efektivitati visiem parejiem impulsiem, sis conditio sine qua non, sis DZIVES KRITERIJS biezi vien sakrit ar visrupjakajiem INSTINKTIEM. Bet ari ar vissmalkako garigumu: "Onto In-se rezultats ir pretstatu konvergence." Domajot par so Menegeti tezi, nak prata senais teiciens :"Nav nekas tumsaks par gaismu." Ari gaisma sastavot no tumsakiem ingredientiem. Tie KOPA dodot gaismu. 4.Un pedejais. Cik jauki ir redzet cilveku,kurs nenikulo! Milestiba, draudziba,sasniegumi, patiesa labveliba... Tas viss ir PARPILNIBAS FENOMENS. Tikai, ja pats esi pari malam plustoss, vari kaut ko dot ari otram, piemeram, mate savam bernam. Preteja gadijuma notiek tas,no ka bridina Menegeti : vampiriska aneksija, ''kolonizacija'', simbioze,sava deficita kompensesana ar pasa berna palidzibu. Tresais laikam nav dots... Butu patiesam interesanti zinat,ko sakara doma Psihoterapeite.
beka
b
Vāks, biju domājusi, ka Banku augstskola ir nopietnāka iestāde :(
Ābece
Ā
Tas ir gan ērmoti... Tā ontopsiholoģija varētu būt ontoloģijas un psiholoģijas krustojums ( kā skudra ar lāci - skudrulācis) Ontoloģija esot metafiziski izdomājumi par visa esošā būtību pretstatā dabaszinātnēm. Vai mūsu studentiem tas ir vajadzīgs? :))) Vai arī kāds, šoreiz kāda, ir dabūjusi "mīļu paldies" par to, lai studenti maksātu...
Profesors
P
Ja jau jaunā mācība nonākusi Drošības policijas interešu jomā, tad jau viss ir kārtībā. Žēl tikai studentu un Banku augstskolas reputācijas!
Dārznieks
D
...Dienas mēģinājumi akadēmiskajā vidē atrast neitrālu ekspertu, kas izskaidrotu Menegeti mācību, cieta neveiksmi. Ne par ontopsiholoģiju, ne arī pašu Menegeti respektablos zinātniskajos izdevumos informācijas nav ... Akurāt, ka labākie eksperti un zinātāji būtu atrodami to mūsu varas un valdības vīrsievu vidū, kuru runas maniere ir ar Brazīlijas seriālu piegaršu. Tur arī vienā sērijā uzdod jautājumu uz kuru atbilde tiek marinēta vismaz 10 sērijas, un arī tad izrādās, ka atbildētājs ir sasitis kāju un sāpēs aizmirsis " kas viņš ir" un atbilde tiek pārnesta 10 sērijas tālāk..
elzza
e
Visas psiholoģijas komercnozares balstās uz sektām līdzīgiem principiem: vara pieder viedajiem vadoņiem, pastāv stingra hierarhija, pīrādziņa un pātagas principi attiecībās (tīrs biheiviorisms), laimi iegūst tas, kas maina citus, ne sevi, liela deva misticisma un noslēpumainības aura. Var pārdot tikai to, ko ļautiņi grib pirkt: "es esmu labais, sliktie ir citi."
no pieredzes
n
forum.psy.net.ru/viewtopic.php?p=109608 Занималась онтопсихологией 3 года, посещала семинары ученицы Менегетти, кот. была с ним 9 лет. Надеюсь, что мой опыт сможет быть кому-то полезен. Онтопсихология - жестокая, бесчеловечная и беспощадная система. Заметьте, я не утверждаю, что она не эффективна. В том то и дело, что эффективна. Словарь образов - очень полезная вещь. Только сейчас я вынуждена проходить курс посттравматической психотерапии. Так как "учение" Менегетти ("культ", правильнее определить, т.к. все ДОЛЖНЫ верить, что ПРОФЕССОР не может ошибаться, он всегда прав) принесло мне вред: оно опирается на страх перед людьми. Почитав его книги, начала искать в родных (вообще во всех людях, с кот. общалась) - признаки негативной психологии, и что-же, нашла. Кто ищет , тот всегда найдет!!! Илону можно понять. Она ведь простой бухгалтер. Ну и что, что православной церкви. Она же не сященник!!! На семинарах по синемалогии (просмотр и анализ фильмов по словарю Менегетти) я делала успехи, меня даже хотели познакомить с самим ПРОФЕССОРОМ... Но слава Богу, до этого не дошло. Как легко поверить, что все вокруг тупые и не в состоянии увидеть истину, которая доступна немногим, посвященным, только они умеют любить.. А на самом то деле, чтобы любить и быть любимым, вовсе не обязательно быть в высшей степени умным человеком... Одним словом, тогда я считала себя самой умной и надеялась, что меня посвящают во что-то очень полезное.... Истинное. И я заставила себя прекратить всякое общение вообще, ибо думала, что голос моего Онто-Инсе может услышать только онтопсихолог... Куда уж мне до этого таинства... Боже мой, я видите ли "не на той ступени развития", чтобы слышать Инсе, кот. никогда не прощает ошибок!!!! В итоге 3 года я жила в изоляции, кот. сама себя подвергла, безоговорочно верила онтопсихологу и общалась только с ним... Шла по пути, кот. он мне указывал... Посещала семинары, на кот. психоаналитик профессионально, опираясь на учение Менегетти, поносил свою мать. Я всему верила - и это моя ошибка. Ведь дело психоаналитика - предложить... Действовала - то я. Простите, что утомила. Кто знает, может быть мне попался просто "НЕКАЧЕСТВЕННЫЙ ОНТОПСИХОЛОГ".... А все остальные онтопсихологи - белые и пушистые, а сам дуче - пушистей всех. А сейчас онтопсихолог, у кот. я консультировалась, ушел в эзотерику и с таким же энтузиазмом предлагает почитать Блаватскую. Говорит, что Менегетти - поступал жестоко. Мне то что, мое сердце разбито, я больше никому не могу верить... А теперь улыбнитесь, господа, жизнь - продолжается !!! Что же касается "становятся женщинами третьего Рейха" - вы правы, для тех, кто потерял сердце - жалость, как и др. человеческие чувства, слишком большая роскошь, она мешает следовать зову ИНСЕ... Которое НЕ ПРОЩАЕТ...
Studente
S
Un vēl gribēju piebilst - ontopsiholoģija būtībā ir paņēmusi atraktīvākās lietas no dažādiem citiem novirzieniem (ļoti daudz no Freida aizgūts), tāpēc tā nebārsta tikai un vienīgi aplamas tēzes. Taču tas viss būtībā ir biznesa projekts, jo, KĀ LEKCIJĀ APGALVO PASNIEDZĒJI, CILVĒKS VAR SANIEGT AUGSTĀKO PAKĀPI (TJIPA VADĪTIES PĒC SAVAS ZEMAPZIŅAS RAIDĪTAJIEM, PAREIZAJIEM, DABISKAJIEM SIGNĀLIEM) TIKAI TAD, JA PATS IZIET KURSU PIE ONTOPSIHOLOĢIJAS SPEČUKA. UN NE SAVĀDĀK!!!!!!! UN ŠĀDS KURSS, PROTAMS, MAKSĀ REĀLU PIĶI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Studente
S
Es mācos šajā Radoši industriju programmā. Ontopsiholoģija tiek pasniegts kā atsevišķs priekšmetis, taču ir vēl vesela gūsma it kā nesaistītu priekšmetu, kurus pasniedz FOIL pārstāvji un kas ir balstīti uz ontopsiholoģiju. Es tam visam neredzu jēgu, jo pati pārliecinājos, ka šie "pasniedzēji" nerīkojas saskaņā ar principiem, ko paši sludina gluži kā Dieva baušļus. Mums bija Z-svētku pasākums, kas norisinājās restorānā, kur LV labi zināms pavārs rīkoja team building tipa vakariņas, iesaistot mūs, apmeklētājus. Pavārs, maķenīt ieķēris, sāka to brazīliešu čali vilkt uz zoba. Kā mums tur ontopsiholoģijā borēja, cilvēks, kas apguvis tās štelles un ir lielisks it visā, prot adekvāti reaģēt pret dažādiem cilvēku tipiem. Konkrēti šajā gadījumā tjipa bija jāieņem neitrāla, ignorējoša pozīcija. Taču brazīlis riktīgi uzvilkās, kko uzbrēca šim un pats aizvilkās prom. Šis it kā nenozīmīgais gadījums pierādīja to, ka figviņzin kādu tur augstāku matēriju sasniegušie ontorpsiholoģijas dievi patiesībā paši neievēro savus principus:)
BA students
B
Es studēju BA, man neviens to ontopronto nav piedāvājos apgūt. Pastāv iespējas izvēlēties citus izvēles priekšmetus, kas arī izdarīts :)
Ieva
I
Lai spriestu, kas ir kas, ir viens ļoti labs kritērijs: iespēja sasniegt konkrētus rezultātus strādājot ar dažādiem pacientiem. Tradicionālie un akadēmiskie cīnās, ontopsihologi pat nemēģina. Tātad nav ko teikt, ja neskaita vēlmi izpumpēt no problēmu māktā daudz naudas.
Ieva
I
Redz, neatkarīgi no tā, vai cilvēks ir slims ar psihozi vai neirozi, lai sasniegtu stabilu remisiju (ontopsiholoģija, starp citu, nekādu skaidrojumu, kas ļautu cerētu uz izveseļošanos nepiedāvā), ir nepieciešama cilvēka griba: psihozes slimniekam ir jāgrib lietot zāles, savukārt neirotiķim vispār ir kardināli jāmaina dzīvesveids un uztvere. Pašam sava, negaidot, ka kolektīvs tur sazin ko superpsiholoģijā uzbrūvēs.....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas