Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Barševskis: Ja izglītība jums šķiet dārga, izmēģiniet tumsonību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mark
M
WAKx3q http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
horny
h
XluDXx http://www.MHyzKpN7h4ERauvS72jUbdI0HeKxuZom.com
!
!
Vienkāršie ļaudis ir iztikuši bez pamācībām no kancelēm un citām augstām bedrēm simt gadu, iztiks vēl. Silvijai - arī izglītots cilvēks var būt paštaisni nekrietns un netīrs valodā. Tāds kā jūs.
ruta
r
Šitas,,korifejs" rūpējās visvairāk par savu kabatu! Mūlis tā nekas, enerģijas pietiek uzbrēcieniem! Bet kā paliek ar izglītību, tā turpināties būtu noziegums pret Latvijas tautu, Latvijas jaunatni! Pat padomju gados bija saturīgas programmas neskaitot ideoloģiju!
no malas
n
Ja, pec Universitates Biznesa vadibas fakultates neviens absolvents neuzsak savu biznesu, bet gaida uz kada datorista vai sekretares vietu, tad tas liecina, ka sajaa fakultate kaut kas nav kartibaa. Atbildi, rektor! Katru gadu izlaiz augsti izglitotus biznesmenus, bet kaa nav biznesa Latvijaa taa nav.
Silvija
S
Starp lasītājiem ir naski komentētāji par jebkuru tēmu. Acīm redzami, ka Slota ne tuvu nav stāvējusi ne LU, ne citai Latvijas augstskolai, bet ar savu skricelēšanu pārpilda nevajadzīgās, pelēkās komentētāju vietnes. Ja vēlas komentēt, tad jākomentē par tēmu, kas pašai skaidra (desu cenu atšķirība Centrāltirgū un Maximā, gaišā un tumšā alus atšķirības, biksīšu ieliktnīši - kuras firmas labākie un tml.). Latvijas augstskolas tikai iegūtu, ja kāds no ministrijas augstākiem ierēdņiem nopietni apsekotu programmas un novērstu programmu dublēšanos. Nav taču normāli, ka politologus sagatavo savās 5-6 augstskolās! Turklāt politologu "korifeji", "profesūra" tik tiešām galvenokārt veidojas no bij. zinātniskā komunisma apoloģētiem, kuri vēl paspēja savas "disertācijas" aizstāvēt 80. gadu otrā pusē. Tagad gan viņiem grādi (pēc 1992.g. nostrifikācijas) ir pedagoģijas nozarē. Dublējas arī citas programmas (vadības zinības, biznesa zinības un tml.). Medicīnu vien Latvijā apgūst divās augstskolās - LU un Stradiņa universitātē. Pasniedzēji skraida no vienas augstskolas uz citu, lai salasītu dažus desmitus latu. Pa pēdējiem 10 gadiem ārprātīgi izpleties administratīvais aparāts ar milzīgām algām. Domāju, ka rektora alga - vairāki tūkstoši latu un pat 10 tūkst. - ir apkaunojums visai Latvijas akadēmiskajai sabiedrībai. Īstie darītāji - mācībspēki - pelna salīdzinoši pilnīgi grašus. Gadu no gada runā un spriež, bet šis trīs lietas - konsolidēt studiju programmas, pārskatīt valsts finansēto augstskolu skaita lietderību un līdz minimumam samazināt visādus izglītības ierēdņus, ar kuriem augstskolas apaugušas - nekādi valdība nevēlas darīt.
depo
d
Kauns par valdību un deputātiem. Padomju laiku sākumā labākos aizveda uz Sibīriju, tagad paši zāģējam jaunos zarus, kuri varētu dot augļus. Pasakiet ko lai dara? Vai pietiek, ka es būšu sabiedriski aktīvs un ar plakātu stāvēšu pie stulbeņu saieta vietas ?
Ieva
I
Ar to augstāko izglītību ir viena problēma: ja pat ārzemnieki zirgojoties par Biznesa administrācijas maģistrēm, kas strādā par sekretārēm, jo neko citu acīm redzot nespēj atrast vai arī nespēj pildīt....Normāli būtu, ja pēc skolas varētu iegūt kārtīgu profesionālo izglītību un apdomāt, vai tiešām ir vērts mācīties akadēmiskos priekšmetus un iegūt bakalaura/ maģistra grādu un, kas zina, iet tālāk.
Dana
D
Mīļo cilvēk! Pēc tā kas darās piemēram RTU, kad labā roka nezina ko darba kreisā un dublē funkcijas, es teiktu, patrieciet veco mafiju RTu vadībā, reorganizējiet un arī ar esošo naudu var labi apieties.
*****
*
Kļūsti par pasniedzēju, vismaz viens būs, kas kaut ko zina!
Latviete
L
Izglītības cenai ne vainas, vaina pasniedzējos, kas ne vellna neprot!
nn
n
".. nozīmē virzību uz pilnīgu maksas augstāko izglītību .." tas jau buutu taa kaa haarvardaa... vai taads meerkis par augstu ??
tiešāmPietiek
t
Valsts finansējums augstākajai izglītībai mazākais, toties rektoru algas augstākās, neviens "apgaismotais rektors" kaut kā nav dzirdēts brīvprātīgi no šīs neproporcionālās greznības atsakāmies, kaut arī ar viņu "augstskolu" izglītību tik daudz, cik Londonai trauku mazgātājus sagatavot. Liekuļi.
pasniedzējs
p
Es saņemu 250 Ls "tīrajā" - vai tas, jūsuprāt, ir ļoti daudz? Turklāt esmu docents (ne lektors vai asistents). Neticami, bet fakts. Agrāk par to pašu darba apjomu saņēmu 468Ls.
Memory
M
Student, pamācies no Eiropas jauniešiem - tur, iespējams, rektori un pasniedzēji par procentiem nevaid (3x mācību maksas pieaugums ), taču studētgribošo atbilde ir nepārprotama. Wednesday November 10th, more than 50,000 students and education workers marched through the streets of London to protest at the tripling of university fees and at huge cuts to the funding of both higher and further education. - ''But this demonstration must only be the start of the fightback. We need a mass, sustained campaign organised at every college and campus and linked on a national level. ''

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas