Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Beidzoties līgumam ar "Lattelecom", internetā nevar noskatīties LTV raidījumu atkārtojumus

Tiem Latvijas Televīzijas (LTV) skatītājiem, kuri kādu raidījumu vēlas noskatīties LTV arhīvā internetā, nākas atdurties pret uzrakstu "Kopš maija jaunākie raidījumi vairs nav pieejami". Privilēģija arhīvā noskatīties pēc 6. maija tapušos sabiedriskās televīzijas raidījumu atkārtojumus ir tikai Lattelecom televīzijas klientiem, daļu raidījumu LTV cenšas publicēt, izmantojot YouTube kā platformu, sestdien vēsta laikraksts Diena.

Kā skaidro LTV, ir beidzies līguma termiņš ar arhīva tehniskās platformas uzturētājiem - tas ir _Lattelecom_ meitasuzņēmums _Lattelecom BPO_, kas šai platformai izmantoja portālu _Apollo_.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots stāstījis, ka līgumu neesot izdevies pārslēgt, jo uzņēmums pieprasījis papildu samaksu, "ja nekļūdos - gandrīz 1000 latu mēnesī". Lattelecom BPO biznesa attīstības direktors Jānis Ligers savukārt skaidro, ka izmantotais biznesa modelis esot nerentabls - ieņēmumi no skatītāju maksājumiem par satura izmantošanu bijuši tik niecīgi, ka nenoseguši pat platformas uzturēšanas izmaksas.

Pēc E.Kota teiktā, ir cerības panākt, ka tuvākajā laikā internetā atgriežas Panorāma, bet to, ka drīzumā būs pieejams arī citu raidījumu arhīvs, viņš nevarot garantēt. Sava servera iegāde LTV izmaksātu "vairākus desmitus tūkstošus latu", turklāt būtu jārisina vēl vairāki sistēmas uzturēšanas jautājumi. Esot gan neliela cerība šim mērķim piesaistīt ES struktūrfondu līdzekļus.

LTV kurators Nacionālajā radio un televīzijas padomē Sergejs Kārītis, kuram pašam šī problēma bija jaunums, norāda - situācija ir nepieņemama. Mediju ekspertei Andai Rožukalnei tas atgādinot "maigu spiedienu", lai cilvēki izvēlētos Lattelecom piedāvājumu.

Visu Vitas Dreijeres rakstu "LTV jaunākie raidījumi internetā nav pieejami" lasiet sestdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas