Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Bērziņš sola dalīties ar Poliju eiro ieviešanas pieredzē

Latvija visu jau iegūto un arī nākotnē gaidāmo eiro ieviešanas pieredzi būs gatava nodot Polijai, lai tai būtu iespēja to izvērtēt, šodien kopīgā preses konferencē ar Polijas prezidentu Broņislavu Komorovski sacīja Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Latvijas valdība eiro vēlas ieviest no 2014.gada, savukārt Polija 2012.gada pavasarī paziņoja, ka nav nospraudusi konkrētu eiro ieviešanas termiņu.

Komorovskis preses konferencē slavēja Latviju kā piemēru visai Eiropas Savienībai (ES) krīzes pārvarēšanas jomā, norādot, ka stingras un disciplinētas politikas īstenošana var gūt atbalstu vēlētājos. Tāpat viņš pozitīvi novērtēja to, ka Latvijā tiek respektēta poļu minoritāte, kura ir lielisks integrācijas piemērs.

Bērziņš atzīmēja abu valstu labās ekonomiskās attiecības, kurām šogad ir vērojams liels intensitātes pieaugums. Polijas prezidents norādīja uz nākotnes plāniem izveidot savienojumu starp "gāzes ostu" Polijā un Baltijas valstīm, kas ļautu izmantot arī Latvijā esošo dabisko krātuvi gāzes glabāšanai.

Abi prezidenti norādīja, ka ir pārrunājuši arī ES Austrumu partnerības jautājumus, uzsverot, piemēram, attiecību ar Ukrainu nozīmīgumu.

Kā ziņots, šodien valsts vizītē Latvijā uzturas Polijas prezidents ar kundzi Annu Komorovsku, aģentūru LETA iepriekš informēja Prezidenta preses dienestā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas