Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bērziņš: Ušakovs nerīkojas tālredzīgi

Valsts prezidents Andris Bērziņš ir neizpratnē par Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņas centrs) rīcību, parakstoties par referenduma rīkošanu, lai krievu valoda Latvijā kļūtu par otru valsts valodu.
"Godīgi sakot, es nesaprotu Ušakova pieeju šajā jautājumā tīri cilvēcīgi. Nesaprotu, kāpēc viņš tā rīkojās. Mana sajūta līdz šim bija, ka viņš ir daudz tālredzīgāks," TV3 raidījumā Nekā personīga atzina A. Bērziņš.

Viņš arī uzsvēra, ka darīs visu savos spēkos, lai krievu valoda nekļūtu par otru valsts valodu.

"Vienīgais, ko varu apsolīt par valodu - kamēr no manis šajā lietā būs kaut kas atkarīgs, tas nenotiks. Un ja notiks, tad es šo vietu noteikti atstāšu," sacīja prezidents.

Starpetniskās attiecības viņš raksturo kā normālas un uzskata, ka referendums par krievu valodu kā otru valsts valodu tās nepasliktināsies.

"Domāju, ka nekas nenotiks un attiecības tas neietekmēs, viss nomierināsies," sacīja A.Bērziņš.

N.Ušakovs gan neuzskata, ka dalība parakstu vākšanā būtu bijusi kļūda. "To, ko es pašlaik daru, es daru savas pārliecības pēc, ņemot vērā visu to, kas ir sastrādāts gan pa 20 gadiem, gan pa pēdējo pusgadu, sākot no referenduma mēģinājuma par skolu latviskošanu un valdības veidošanu. Pašreiz tas ir vienīgais variants, kā vārda labākajā nozīmē piespiest cilvēkus apsēsties un pārrunāt, kā tālāk dzīvosim," uzskata SC līderis.

Jau ziņots, ka saskaņā ar provizoriskajiem datiem Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) rīkotajā parakstu vākšanā Satversmes grozījumu ierosināšanai par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai piedalījušies 183 046 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas