Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Bez elektrības aptuveni 5000 mājsaimniecību

Sestdien pievakarē elektroapgāde traucēta aptuveni 5000 "Latvenergo" klientu - Krāslavas, Rēzeknes, Ludzas apkārtnē, aģentūru LETA informējis AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Lai gan, uzlabojoties laika apstākļiem, vairs netiek konstatēti jauni līniju bojājumi, grūtības speciālistiem sagādā netīrītie ceļi, norādījus A.Siksnis. Pēc "Latvenergo" pārstāvja teiktā, nav izslēgts, ka līdz vakaram visus elektroenerģijas piegādes traucējumus varētu izdoties novērst, tomēr "solīt to būtu pārgalvīgi".

Sestdien ap pusdienlaiku bez elektrības bija apmēram 11 000 mājsaimniecību, Latvijas Radio teica A.Siksnis.

Savukārt sestdienas rītā bez elektrības bija apmēram 18 000 mājsaimniecību, aģentūru BNS informējis A.Siksnis. Viņš gan uzsvēris, ka nevar runāt par īpašiem elektroapgādes traucējumiem visā Latvijā, bet gan praktiski tikai Latgales pusē, kur elektrības nebija galvenokārt Krāslavas, Rēzeknes un Ludzas apkārtnē. Citviet valstī nav vērojams ikdienā neierasts skaits bojājumu.

A.Siksnis arī teicis, ka "Latvenergo" brigādes pie bojājumu novēršanas sākušas darbu jau agri no rīta, bet tas, cik ātri elektroapgādi izdosies atjaunot, "pilnībā atkarīgs no laikapstākļiem". "Ja nokrišņi nebūs lieli, tad tas notiks ļoti operatīvi," teica "Latvenergo" pārstāvis.

Viņš arī atzina, ka speciālistiem vairākkārt nācies atgriezties vienos un tajos pašos objektos, kur pēc bojājumu novēršanas dažas stundas viss ir kārtībā, bet laikapstākļu dēļ pēcāk atkal nākas doties palīgā.

Elektroenerģijas piegāde sniega dēļ traucēta jau vairākas dienas. Piektdienas rītā bez elektrības bija apmēram 9000 mājsaimniecību, bet piektdienas pēcpusdienā situācija Latgalē strauji pasliktinājusies. Sešos vakarā bez elektrības palikuši jau 25 000 līdz 30 000 klientu.

(pievienota jaunākā informācija 1.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas