Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Bezdarbnieka pabalstam varēs pieteikties arī NVA filiālēs

Turpmāk lielai daļai bezdarbnieku pēc reģistrēšanās Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) vairs nebūs jādodas vēl arī uz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) nodaļu, lai tur kārtotu bezdarbnieka pabalsta piešķiršanas formalitātes, jo to varēs izdarīt NVA filiālēs, informēja NVA.

NVA, iegūstot bezdarbnieka statusu, pabalsta saņemšanai varēs pieteikties tie bezdarbnieki, kas pabalstu pieprasa pirmo reizi, darba gaitas uzsākuši pēc 1996.gada 1.janvāra un nav strādājuši ārvalstīs, tāpat bezdarbnieki, kas pabalstu pieprasa atkārtoti, pēdējo bezdarbnieka pabalstu saņēmuši pēc 2000.gada 1.janvāra un kopš iepriekšējā bezdarbnieka pabalsta piešķiršanas ir strādājuši tikai Latvijā, kā arī bezdarbnieki, kas pirms statusa iegūšanas bija kopuši bērnu līdz pusotra gada vecumam un nav bijuši nodarbināti.

Ja minēto grupu bezdarbnieki ieradīsies NVA, lai pieteiktos bezdarbnieka statusam, viņi turpat varēs aizpildīt arī iesniegumu bezdarbnieka pabalsta piešķiršanai. Uz NVA  jāņem līdzi pase, nodokļu grāmatiņa, sava bankas konta rekvizīti. Bezdarbnieka statusu piešķir NVA, savukārt bezdarbnieka pabalstu piešķir un izmaksā VSAA.

Citu grupu bezdarbniekiem, kuru darba stāžs sācies līdz 1996.gadam, iesniegums pabalsta pieprasīšanai tāpat kā līdz šim būs jāiesniedz VSAA, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu un darba stāžu līdz 1995.gadam apstiprinošus dokumentus un to kopijas (darba grāmatiņa, darba izziņas, darba līgumi u.c.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas