Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Bezmaksas pusdienu tīkotāji

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sandra
S
tas ir vienkārši pārsteidzoši krimināli - šādā situācijā, kad jau ūdens smeļas mutē, mēs apelējam pie likuma burta nevis raugāmies uz lietu pēc būtības - kā Latvijas valsts un tās sabiedrība nebankrotē un reāli neizmirst. Nedrīkst aizmirst, ka likumus ir radījuši cilvēki un valstis konkrētos apstākļos un ar konkrētiem mērķiem un interesēm. Tas būtu apmēram tas pats, kad ātrā palīdzība, kura steidzas pie smagi slima pacienta, apstājas pie sarkanās luksofora gaismas, jo redz sarkans un pēc likuma - jāapstājas, neskatoties uz to, ka pacients gaida un iespējams, mirst. Kā labi zinām, ekstremālos apstākļos - ātrajiem ir tiesības braukt arī pie sarkanās gaismas. un ir jāsaprot - šodien šie ir arī ekstremāli apstākļi, kad nedrīkst skatīties uz sarkanājm gaismām, bet ir jārikojas pēc saprāta. Mūsu banka, izskatās, ir burta kalps.
AIVARS
A
Pilnībā piekrītu raksta autoram.
smaka
s
Turklāt tas zviedru galds Spānijai un Īrijai maksā 8 reizes dārgāk nekā Vācijai
smaka
s
LB murgi. Taču nav ko murgot, paskatīsimies, kā igauņiem tā lieta izies. EK pavasara prognozē vispār vairs nepiemin tādu lietu kā pāreja uz EUR
Arturs-pensionars
A
Autors tā arī nepasaka,kas ir Latvijas Banka,Latvijai,Ekonomikai,Sabiedrībai. Pārspriest ko citi saka,minēt,ka mana tēze pareizāka protu arī es. Problēma ,manuprāt,ir ļoti dziļa.Mūsu valdošie un viņu padomdevēji 17 gadu garumā nav spejuši definēt valsts ekonomiskās politikas pamatprincipus,mērķus kuri jāsasniedz,instrumentus,kas jālieto,lai izvirzītos mērķus sasniegtu. Ko , un kā,darīja 50-70-to gadu Vācija,Japāna,Dienvidkoreja,Taivāna,Singapūra? Kas mums bija pirms 15 gadiem pieņemams,kas nepieņemams. Kas ir 21.gs.ekonomikas virzītājspēks? Izskatas,ka tas nav skaidrs pat par 30 procentiem,bet vajag simts. LB faktiski izvairas analizēt un paust nostāju mūsdienu FINANSU EKONOMIKAS jautājumos. Jautājuma sakne guļ paradigmas un tās maiņas plaknē,te pļurkšt par visu ko,bet ne par pamatprincipiem,tos neredz un nespēj formulet.
ciniķis
c
Izlasīju šo rakstu un pilnīgi neko sakarīgu šeit neredzu. Ir tikai viens pamatojums kāpēc mēs nedrīkstam pievienoties eirozonai - tas esot tiesību normu pārkāpums. Gandrīz sāku smieties. Bet izlasot konkrēti šo frāzi: "Nekādi vieglie ceļi mums nepalīdzēs aizvietot strukturālās reformas, kas nepieciešamas, lai pievienotu ekonomikai papildu vērtību un vairotu ražīgumu...." Es nezināju, man smieties vai raudāt par acīmredzamo absurdu šajā frāzē. Drīkst jautājumu? KURA NO STRUKTURĀLAJĀM REFORMĀM PAREDZ PAPILDUS PIEVIENOTO VĒRTĪBU UN RAŽĪGUMU?!!!! Varbūt ir kādas strukturālās reformas, kas paredz ne tikai masu atlaišanas, sociālo programmu nogriešanas, skolu un slimnīcu slēgšanas, varbūt ir arī tādas, kuras paredz kaut kā stimulēt ražošanu un darba vietu attīstību, bet mēs vienkārši par tādām reformām neesam informēti?! Bet, tad, lūdzu, ja kāds ir informēts, tad vajag teikt atklātībā šos faktus, lai tautai parādās kāda cerība, ka mēs tomēr nebankrotēsim un mums nevajadzēs vēl 10 gadus pārfinansēt SVF aizdevumus visu laiku prasot vēl un vēl.
nn
n
"pārmērīgo publisko izdevumu līmeni " LB algas arii pieder pie publiskajiem izdevumiem, jo taas tiek maksaatas no tautai piederosa kapitaala augliem...
eksis
e
cik no raksta saprotams, vienīgais vienpusējās eiroizācijas mīnuss ir tas, ka LB sava peļņa tad būs jātērē nevis darbinieku algu fonda palielināšanai pa 47% gadā, bet skaidras naudas iegādei, kas LB darbiniekiem dikti nepatīk. Pārējās vaimanas par godīgo spēli un EK tiesību normām nav īsti vietā kaut vai tādēļ, ka lielās eirozonas valstis Vācija, Francija u.c. pašas neievēro un tuvākajā laikā nemaz netaisās ievērot Māstrihtas kritējus.
tas
t
...bet valstij-labakas un drosakas iespejas aiznemties. ----------------------------------------------- --------------------------------------- Komentari lieki...
x
x
bet pierobezha ir bijushi gad., (savulaik Niderlande/ Be)kadparaleli lietoja kaiminju naudinjas- veikalos piem. un kapec valsts nevaretu njemt preti nodokljus eur?:)
Superbraucējs
S
Ļoti labs raksts. Es ceru ka lielie šmugēlētāji un shēmotāji varbūt sapratīs ka Eiropas Savienība nav kā Latvijas valdība kur ar pazīšanos var gūt sev labumus, neievērojot jebkādus noteikumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas