Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bičevskis: lēmuma par pensiju samazināšanu pirms vēlēšanām nebija

Lai gan, pretēji iepriekš publiski apgalvotajam, uzreiz pēc pašvaldību un Eiroparlamenta vēlēšanām tika paziņots, ka, grozot budžetu, nāksies samazināt arī pensijas, Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis norāda, ka pirms vēlēšanām šāda lēmuma nebija.

Vaicāts, vai viņam pirms vēlēšanām bija zināms par plānu, kas paredz arī pensiju samazināšanu, viņš intervijā Neatkarīgajā Rīta Avīzē norāda, ka budžeta izstrādes cikls gāja vairākās kārtās, un, kad, vēlēšanām noslēdzoties, bijis skaidrs, ka budžeta konsolidācija būs nepietiekama, ticis lemts par nākamajiem pasākumiem.

"Nebija tāds iepriekš pieņemts lēmums, kuru kāds būtu slēpis," norāda M.Bičevskis.

Viņš pats neesot pirms vēlēšanām zinājis, ka, grozot budžetu, tiks samazinātas pensijas. "To, ka grozīs pensijas, nolēma tikai valdības sēdē nedēļā pēc vēlēšanām, līdz tam cieta lēmuma, ka pensijas tiks grozītas, nebija. Viena lieta ir salikt rindā iespējamo pasākumu sarakstu, ar ko var panākt fiskālo efektu, un otra - par to nolemt. Mēģinājums apgalvot, ka pasākumu liste, par kuru politiķi lems, ir pieņemts lēmums, ir spekulācija un kacināšana," uzskata ministrijas pārstāvis.

Vaicāts, vai, lemjot par nākamā gada budžetu, pensijas varētu mazināt, viņš norāda, ka "mēs šobrīd neizskatām šādu jautājumu".

Tāpat M.Bičevskis ceturtdien publicētajā intervijā prognozē, ka "Latvijas konkrētā makroekonomiskā risinājuma atstāsts būs ekonomikas grāmatu sastāvdaļa pēc pieciem gadiem". "Pamēģiniet ekonomikas grāmatā atrast Latvijai līdzīgu piemēru! Pamēģiniet! Prēmiju iedošu, no savas naudas. Nav!" saka ministrijas pārstāvis un prognozē, ka tas būs atrodams grāmatās nākotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas