Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Bičkovičs jaunajiem advokātiem vēlē būt ar savu mugurkaulu

Zvērinātu advokātu rindas papildinājuši 37 advokāti, kuru zvērestu ceturtdien pieņēma Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, informē Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs jaunuzņemtajiem advokātiem atgādināja, ka viņu izvēlētā juridiskā profesija nav tikai iztikas un peļņas avots, bet ir būtiska sastāvdaļa Latvijas tiesu sistēmas mehānismā.

«Arī no advokātu uzvedības, prasmes un profesionalitātes veidojas vērtējums visai tiesu sistēmai kopumā,» sacīja I.Bičkovičs. Viņš vēlēja jaunajiem advokātiem būt ar savu «mugurkaulu», būt klientu pieprasītiem un kolēģu cienītiem.

Advokāta zvērestu nodeva zvērinātu advokātu palīgi un zvērinātu advokātu biroju juristi Indulis Balmaks, Marina Dombrovska, Līga Fjodorova, Dmitrijs Koļesņikovs, Jānis Līkops, Edgars Lodziņš, Ivo Maskalāns, Renāte Purvinska, Oskars Ramiņš, Liena Rubene, Ilze Vilka, Kaspars Zeme, juridisko biroju valdes locekļi un juristi Edijs Blaus, Sergejs Kravčuks, Aigars Laizāns, Oksana Pulle, Oļesja Sergejeva.

Advokāta praksei pievērsīsies arī dažādu uzņēmējsabiedrību priekšsēdētāji un juristi Baiba Balana, Raimonds Groza, Māris Grudulis, Roberts Kantsons, Inese Ņikuļceva, Armands Stumbergs, Zita Zaharenko, banku juristi Ģirts Eglītis un Mihails Sudakovs, brokeru sabiedrības juriste Edīte Stiprā, pašnodarbinātas personas Monvīds Dragons un Ilze Plakane.

Zvērinātu advokātu rindas papildinājuši arī juristi, kas iepriekš strādājuši valsts pārvaldes iestādēs, komisijās, valsts aģentūrās, ministrijās, - Iveta Freiberga, Armands Klotiņš, Raivo Raudzeps, Edmunds Stankevičs, Gunta Strode.

Arī darbinieki no citām tiesībsargājošām iestādēm nolēmuši turpmāko dzīvi saistīt ar zvērinātu advokātu darbu. Zvērestu nodeva Augstākās tiesas tiesneša palīdze Mārīte Kozlovska, Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors Valdis Krams, Valsts policijas Kārtības policijas inspektore Larisa Saukāne.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc personas uzņemšanas Latvijas Zvērinātu advokātu padomes advokātu skaitā, saskaņā ar Advokatūras likuma 46.pantu, Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas