Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Bijušo ministru atgriešanās Saeimā izmaksājusi teju 23 tūkstošus

Bijušo ministru vēlme pēc valdības krišanas tomēr atgriezties deputātu krēslos līdz šim parlamentam izmaksājusi jau 22 675 latus, liecina Saeimas mājaslapā pieejamā informācija.

Martā darbu Saeimā atsāka četri iepriekšējā Ministru kabineta pārstāvji - ekspremjers Ivars Godmanis, bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, bijušais bērnu, ģimenes un integrācijas lietu ministrs Ainars Baštiks (visi LPP/LC), kā arī bijušais finanšu ministrs Atis Slakteris (Tautas partija, TP).

Līdz ar to darbs parlamentā bija jāpārtrauc LPP/LC biedriem Dzintaram Jaundžeikaram, Dainim Turlajam, Intai Feldmanei un TP pārstāvei Ērikai Zommerei.

Vislielāko vienreizējo pabalstu, aizejot no parlamenta, ir saņēmusi Zommere - viņai par paveikto darbu izmaksāti 6423 lati, savukārt vismazākā kompensācija aprēķināta Turlajam, kurš saņēmis 5044 latus. Līdzīgu atlīdzību par Saeimā pavadīto laiku saņēmuši Jaundžeikars un Feldmane - ja bijušajam Nacionālās drošības komisijas vadītājam tikuši 5522 lati, tad viņa partijas biedrei par pusotru simtu vairāk.

Deputāti gan saņēmuši vēl arī amatalgu un piemaksas par darbu komisijās līdz mandāta nolikšanas brīdim. Līdz ar to visiem, izņemot Turlo, kopējie bruto ienākumi martā pat pārsnieguši septiņus tūkstošus latu.

Jau vēstīts, ka premjera Valda Dombrovska ("Jaunais laiks") izveidoto valdību Saeima apstiprināja 12.martā. Jaunajā Ministru kabinetā vairs neatradās vieta vairākiem ministriem no pašreizējās koalīcijas, kā arī nu jau opozīcijā esošās partijas LPP/LC pārstāvjiem.

Ziņots arī, ka šogad Saeimai katru mēnesi vajadzējis izmaksāt šādus vienreizējos pabalstus.

Februāra vidū Saeimas deputāta mandāts tika atjaunots bijušajam zemkopības ministram Mārtiņam Rozem (ZZS) un līdz ar to darbs parlamentā bija jāpamet viņa partijas biedram Guntim Jānim Eniņam, kurš deputāta pienākumus pildīja uz laiku, kamēr Roze ieņēma ministra amatu. Eniņš, aizejot no parlamenta, saņēma 4861 latu.

Savukārt eksparlamentārietis Jānis Šmits (LPP/LC) pēc deputāta mandāta nolikšanas janvārī, kad Saeimā atgriezās viņa partijas biedrs un bijušais integrācijas lietu ministrs Oskars Kastēns, saņēma pat 5663 latus lielu kompensāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas