Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Birkavs parādā vēl miljonu Danske Bank

Papildus jau esošajām bijušā ekspremjera Valda Birkava vairāk nekā divu miljonu latu lielajām parādsaistībām pret Hipotēku un zemes banku pievienojušās vēl vienas - 1,144 miljoni latu pret _Danske Bank, _šodien raksta Diena. Otrdien Rīgas apgabaltiesa apstiprināja izsoles rezultātus, kuri paredz nekustamā īpašuma Rīgā, Buļļu ielā 35, pāriešanu bankas īpašumā. Tā kā izsoles cena nesedza visa kredīta summu, bet V.Birkavs bijis viens no kredīta galvotājiem, trūkstošā starpība daļēji gulstas uz viņu.

Kredītu 2,94 miljonu latu apmērā 2006.gadā ņēmusi firma Buļļu 35, kas naudu izmantoja daudzdzīvokļu mājas projektam. Kredīta galvotāju un arī firmas līdzīpašnieki bija gan V.Birkavs, gan Izraēlas uzņēmējs Boriss Gafts un Irina Cvetkova. Viņu bizness panīka, pirms izdevās pārdot dzīvokļus un norēķināties ar banku, norādīts laikrakstā.

Jau vēstīts, ka pēc četru īpašumu izsolīšanas Latgalē Čornajas pagastā pagājušajā nedēļā V.Birkavs palika parādā vairāk nekā divus miljonus latu Hipotēku un zemes bankai.

Pats V.Birkavs ar Dienu nerunā, savukārt viņa draugs un vienlaikus arī Saeimas deputāts, Budžeta un finanšu komisijas loceklis Kārlis Leiškalns (TP) norādīja: «Es nesaskatu šajā darījumā neko kriminālu. Birkavs ņēmis kredītu uz sava vārda, galvojot ar savu īpašumu un uzņemoties visas saistības. Tur nav starpniecības.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas