Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Cenšoties iekarot Rīgu, Latvijas Reģionu apvienība riskē zaudēt resursus nākamajās Saeimas vēlēšanās

Bondars un Pūce apvienojas pret Ušakovu

Divu nedēļu laikā Latvijas Reģionu apvienības līderis, Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars izšķirsies, vai startēs Rīgas domes vēlēšanās un piekritīs kļūt par Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un Latvijas attīstībai (LA) kopīgā saraksta līderi, piektdien lasāms laikrakstā Diena. Tā esot iespēja piedāvāt spēcīgu alternatīvu Rīgā tagad pie varas esošajai Saskaņai un tās sabiedrotajiem no partijas Gods kalpot Rīgai, atzīst šīs komandas veidotāji. Centrālā vēlēšanu komisija piektdien plāno izsludināt pašvaldību vēlēšanas, kas notiks šā gada 3. jūnijā.

LRA pārstāvji neoficiāli atzina, ka viņi apzinās – pastāv risks palikt Rīgas domē opozīcijā un vienlaikus zaudēt arī ietekmi Saeimā, kas var atsaukties uz LRA startu 13. Saeimas vēlēšanās pēc gada. Saeimas tribīne ir būtisks faktors startam vēlēšanās. Bondaram pēc varbūtējās ievēlēšanas domē nebūtu liegts kandidēt atkal uz Saeimu. Tā agrāk ir rīkojies ne viens vien līderis, nesasniedzis cerēto rezultātu pašvaldību vēlēšanās. Taču, kļūstot par domes deputātu, viņš zaudētu Saeimas deputāta mandātu un parlamentā vairs nevarētu atgriezties līdz jaunām vēlēšanām. Neviena cita tik spilgta līdera LRA frakcijā nav, sākotnēji tāds vēl bija Dainis Liepiņš, bet viņš zaudēja mandātu pēc konstatētajiem pārkāpumiem amatpersonas deklarācijā.

"Mūsu mērķis nav tikai pārvarēt piecu procentu barjeru, mūsu mērķis ir uzvarēt Rīgas domes vēlēšanās, lai Rīga kļūtu taisnīga un godīga pilsēta," Dienai sacīja Bondars. Viņš jau ir kandidējis uz Rīgas domi. Tas bija 2001. gadā, kad no Tēvzemei un brīvībai/LNNK kandidātu saraksta viņam neizdevās iekļūt domē, un Bondars atgriezās prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas komandā kā Valsts prezidentes kancelejas vadītājs. Viņam ir arī agrākā sadarbības pieredze ar cilvēkiem no Latvijas attīstībai, bet tas bija laikā, kad viņi vēl darbojās biedrībā ar šādu nosaukumu. 

Šonedēļ Latvijas Reģionu apvienība un Latvijas attīstībai vienojās par kopīgu startu uz Rīgu, šo lēmumu piesakot ar vēstījumu, ka tā tiek mests izaicinājums Nilam Ušakovam un Andrim Amerikam. Līgums ir parakstīts uz vienlīdzības principiem, neizslēdzot vēl kāda politiskā spēka pievienošanos. Sarakstā katrai partijai paredzētas 16 vietas, bet 31 deputāta kandidātu pieaicinās no pilsoniskās sabiedrības, un viņi nebūšot nevienā partijā. Līdzīgi plāno rīkoties arī Vienotība, daļu vietu sarakstā piedāvājot sabiedrības pārstāvjiem.

Visu rakstu lasiet avīzes Diena piektdienas, 3.februāra, numurā! 

Top komentāri

Ezis
E
Apvienoties vajadzētu PAR kaut ko, nevis PRET.
URJĀĀĀĀ!!!!!
U
Bondars un Pussy var apvienoties kaut pret ISIS, kaut pret Alfa Centaura. Rīgas Domes vēlēšanās šis grandiozais fakkts izmaina precīzi NEKO!!!!!
hmmm
h
Ievēlēs, kad Pūcem aste ziedēs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas