Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Brands - Kehre: tiesībsargs varētu būt arī politologs

Tiesībsarga amata kandidāts varētu būt arī politologs un politiķiem kandidatūra nav jāmeklē tikai juristu aprindās, laikrakstam Latvijas Avīze atzina Latvijas Cilvēktiesību centra direktore Ilze Brands – Kehre.

“Neuzstāju, ka tiesībsargam automātiski jābūt juristam. Tāda obligāta prasība būtu pat kļūda. Cilvēktiesības mūsdienās ir starpdisciplināras un nav tikai juridisko zināšanu, bet arī socioloģisko, politoloģisko u. c. zināšanu izpratnē. Šais birojos strādā daudzi eksperti ar jurista izglītību, tāpēc vadītājs varētu būt, teiksim, politologs. Bet – ne politiķis,” uzskata  I.Brands-Kehre.

Eksperte par piemērotiem tiesībsarga amatam  kandidātiem  uzskata Satversmes tiesas tiesnesi Kristīni Krūmu, kā arī Daci Mitu, kura strādā Augstākajā tiesā.

“Līdz šim Tiesībsarga birojs darbojies godprātīgi, taču pārsvarā pieņemis sūdzības. Ir jāveicina iestādes nopietnāka loma – ieraudzīt trūkumus likumos, sniegt priekšlikumus, kā tos izlabot,” norāda eksperte.

Jau vēstījām, ka līdz šim koalīcijas partijas Vienotība un ZZS nav nosaukušas savu tiesībsarga amata kandidātu, kaut arī noliktais termiņš nupat beidzies. Par tiesībsarga amata kandidātu Saeimas frakcijas cer vienoties nedēļas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas