Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Brigmanis: Koķes un Gruškevica konfliktā koalīcija nejauksies

Konflikts, kas izveidojies starp Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāru Mareku Gruškevicu (Tautas partija) un izglītības ministri Tatjanu Koķi (Zaļo un zemnieku savienība), ir ministrijas iekšējā lieta, un koalīcijā tā risinājums netikšot meklēts.

To aģentūrai BNS pirmdien pēc koalīcijas pārstāvju sanāksmes teica Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, norādot, ka pirmdien par šo jautājumu koalīcijas padomē neesot runāts un tas netikšot cilāts arī turpmāk, jo ir iekšienē risināms un patlaban ir citas aktuālas problēmas.

"Tas ir iekšienē risināms jautājums, kaut gan tā situācija, protams, nav laba.. Lai spriež paši, kuram taisnība," Brigmanis uzsvēra un piebilda gan, ka pedagogu atlaišana tomēr būs pašvaldību ziņā un neviens no viņa aptaujātajiem pašvaldību vadītājiem tik lielu atlaižamo skaitu, kā iezīmējis Gruškevics, līdz šim nav minējis.

"Laiks jau ir tas, kas situāciju noliks pa vietām - kuram ir tā taisnība un kuram nav," Brigmanis vēl piebilda.

Konflikts starp ministri un IZM valsts sekretāru radās pagājušajā nedēļā, kad Gruškevics paziņoja - skarbākajā scenārijā darbu zaudēs līdz pat 10 tūkstošiem pedagogu. Tas izraisīja asu ministres reakciju, un viņa norādīja, ka kategoriski norobežojas no šādiem paziņojumiem, un aicināja lieki netracināt sabiedrību.

Vēlāk viņa sacīja, ka atlaižamo skaits nav zināms, droši varot runāt vien par 2000 pedagogu atlaišanu.

Koķe arī aizliegusi IZM valsts sekretāram komentēt skolotāju skaita izmaiņas, kā arī atstādinājusi viņu no darba izlīguma komisijā, kas izveidota starp IZM un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas