Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Brigmanis sola ņemt vērā oponentu priekšlikumus

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) biedri Guntis Vilnītis un Andis Kļaviņš, kuri bija sākuši parakstu vākšanu, lai rosinātu izmaiņas partijas vadībā, _Dienai _apliecināja, ka pēc tikšanās ar partijas vadību ir panākta vienošanās pārsvarā par visu viņu prasību izpildi. A.Kļaviņš norādīja, ka LZS vadītājs Augusts Brigmanis nav piekritis vienīgi tam, ka valdē nedrīkst būt ne Saeimas deputāti, ne ministri.

A.Kļaviņš, uzrunājot sestdien notiekošā LZS kongresa dalībniekus, atkārtoja: lai partija varētu gūt ievērojamus panākumus, tās uzdevums ir sakārtot pašai sevi. Viņš informēja, ka savākti vairāk nekā 200 paraksti, bet tie netiks iesniegti valdē, jo "mūsu mērķis nav sašķelt partiju, bet dot signālus partijas vadībai, atklāt riska faktorus".

A.Brigmanis arī žurnālistiem pēc tam apstiprināja, ka šie ierosinājumi tiks ņemti vērā un tiks uzlabots biroja darbs, tāpat partijā būs uzticības tālrunis, pa kuru varēs piezvanīt jebkurš biedrs.

Nemiernieki bija iesnieguši 19 ierosinājumus, piemēram, izveidot visiem pieejamu partijas biroju, kurā būtu iespējas tikties ar deputātiem. Tāpat viņi aicināja noteikt, ka valdei ir pienākums regulāri atskaitīties par savu darbu, kā arī atjaunot nozaru vadības darba grupas.

Valdi arī lūdza nodrošināt, ka visi valstiski svarīgie lēmumi, kuri tiek pausti partijas vārdā, tiek apspriesti arī nodaļās, nepieļaujot vienpersonisku viedokļa paušanu partijas vārdā.

LZS ir lielākā Zaļo un zemnieku savienības dalīborganizācija.

Sestdien Jelgavas pilī notiek LZS kongress. Kā novēroja Diena, apkārtējā teritorija ir krietni applūdusi - teritorijā var iebraukt, taču izbraukšana varētu būt apgrūtināta, jo applūdis ir izbraukšanai paredzētais tunelis.

(pievienota 2. un 3.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas