Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Briti BBC sūdzas par smagajiem apstākļiem Centrālcietumā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Čeloveks
Č
Kādos cietumos esi bijis?
Senais
S
Man padomju laikos, kad uzdrošinājos pajautāt, vai'tiesa man piespriedusi arī spīdzināšanu, piešķieba papildus sodu. Šiem sliktajiem puišiem visticamāk tā nebūs un par to vien varētu priecāties. Bet cik var noprast, viņi vēl nemaz nav notiesāti, tātad formāli vēl nav vainīgi, kas liek padomāt par pirmstiesas aizturēšanas apstākļu nepieciešamo maiņu. Protams, ja tiesa zin kā ir mūsu cietumos un to zinādama piespriež cietumsodu , tad neko darīt. Spriedums ir spriedums, bet kamēr tā nav , jāsēž tur, kur tikai ierobežota pārvietošanās, nevis civilizētas sadzīves normas.
brīnos
b
Tante, nu gan uztaisīji lielo mīzienu! brīnos, ka esi tik stulba, ka nesaproti, ka Valsts policijai nav nekāda sakara ar Rīgas Pašvaldības policiju! Valsts policiju uztur no Latvijas budžeta, bet Pašvaldības policiju - no Rīgas pilsētas budžeta! ne visās Latvijas pilsētās ir Pašvaldības policija. To katra pašvaldība veido atbilstoši sava budžeta iespējām.
Lai gan
L
Kāpēc NEATRODAS neviens skribents, kas skaidri un gaiši uzrakstītu, KURŠ (vārds uzvārds!) bija tas TIESNESIS, kas jau toreiz - 2008. g. 13.jūnijā BRITIEM NEPIEMĒROJA apcietinājumu un noteica tik 8000 latu drošības naudu??? Tagad abi LOPI sēž cietumā, bet naudu tā arī nav samaksājuši!
borcinsh
b
...kommt noch dein Zeit !
[email protected]
h
Stulbi pašpuikas ir visās valstīs. Briti ir bagātāki, tāpēc var atļauties jādelēt pa pasauli un čurāt visur. Ja maskačkas kontingents varētu aizbraukt uz Londonu, mēs vēl ne to dzirdētu. Ne visai patīkami, bet ļoti veselīgi ir mazpamazām atbrīvoties no kārtējā elka - Rietumnieku uzskatīšanas par labākiem, nekā mēs.
Человек
Ч
В фашистской стране тюрьмы должны быть фашистскими. Хотя не знаю про Латвию, так как в ее тюрьмах не бывал.
Dace
D
Uzskatu, ka pasvaldības policisti nav labi apmācīti. Precīzāk teikt, ir slikti apmācīti. Kas kontrolē policistu apmācību? Kas viņus apmāca un vai šiem pasniedzējiem ir sertifikāti, tiesības apmācīt? Ne, nav. Nav dzirdēts, ka pasvaldības policisti tiktu apmācīti Valsts policijas koledžā vai Policijas akademijā. Nav informācijas, cik tad tiek maksāts pasniedzējiem un kas apstiprinaja apmācības programmas. Īsak sakot, var redzēt un izjust, ka pasvaldības policisti Latvijā netiek apmācīti, kā to nosaka likums Par policiju. Diemžēl Iekšlietu ministrija ar Lindu Mūrnieci priekšgalā nekontrolē pasvaldības policijas darbību un apmācību.
Advokātiem un Vēstniecībai
A
Atradu arhīvā kādu preses relīzi, kas bija ievietota LETA 19.06.2008.g. Interesants ir tas, ka policists it kā rīkojās nelikumīgi, jo nedrīkstēja viens pats iejaukties konfliktā un faktiski to veicināja. Preses relize: Negadījumu, kas notika 13.jūnija vakarā Vecrīgā, Līvu laukumā, kad Rīgas Pašvaldības policijas(RPP) darbinieks guva galvas traumas pēc tam, kad mēģināja iejaukties iedzērušu Lielbritānijas pilsoņu konfliktā ar kāda kluba apmeklētājiem, Neatkarīgā policistu arodbiedrība(NPA) nevar atstāt bez uzmanības. NPA uzskata, ka ne vienai personai, vai tā būtu Latvijas pilsonis, pastāvīgais iedzīvotājs vai arī kāds ārvalstu tūrists vai ceļotājs, nav tiesību izrādīt nepakļaušanos policijas darbiniekam un palikt ilgu laiku nesodītai, ja policijas darbinieks pilda savus dienesta pienākumus. NPA vērš uzmanību par nepieciešamību saņemt no attiecīgiem dienestiem(Rīgas Domes, Rīgas pašvaldības policijas, Valsts darba inspekcijas) skaidrojumus, vai ir ierosināta dienesta un nelaimes gadījuma darbā izmeklēšana sakarā ar RPP policijas darbinieka gūtajām traumām, pildot dienesta pienākumus; kādi ir izmeklēšanas rezultāti, izdarīti secinājumi, lai nākotnē nepieļautu šāda rakstura nelaimes gadījumu darbā un lai novērstu vai mazinātu policijas darbinieka apdraudējumus. Vai policijas darbinieks bija attiecīgi apmācīts, savlaicīgi un attiecīgi instruēts, informēts par darba vides risku novērtēšanu un apzinājās iespējamos riskus. Vai policijas darbiniekam bija nepieciešamība, bez papildspēku piesaistīšanas, iejaukties vairāku cilvēku konfliktā. Kādi pasākumi veikti un tiks veikti no darba devēju puses, lai mazinātu iespējamos riskus: darbinieks nodrošināts ar attiecīgu ekipējumu, ir iespējas strādāt divatā un vairākiem darbiniekiem, tiek veiktas regulāras apmācības un instruēšana, nodrošināta sadarbība ar valsts policijas dienestiem, ugunsdzēsības un glābšanas dienestiem, kā arī pārzina pirmās palīdzības sniegšanas metodes. NPA vēlas arī zināt, kāda kompensācija paredzēta policijas darbiniekam sakarā ar nelaimes gadījumu darbā. Nav noslēpums, ka izņemot Policijas Akadēmiju un Valsts policijas koledžas Policijas skolu, kur apmāca atbilstoši licencētai programmai policijas darbiniekus, pašvaldības policijas darbinieku apmācība katrā pašvaldībā notiek atšķirīgi un šādu situāciju nevar uzskatīt par normālu un apmierinošu. Arī pašvaldības policijas darbinieku sociālās garantijas būtiski atšķiras no valsts policijas darbinieku sociālajām garantijām. NPA iesaka
Jānis
J
Lai sūdzas! Būs mācība!
ps
p
Ļoti labi! Vajadzēja parādīt šos huligānus arī pa Sky News un CNN. Tas būs brīdinājums citiem britu vecpuišiem, ka visur kakāt un čurāt nedrīkst.
sii
s
Miikstmieshi
t
t
tā viņem vajag
@
@
Labi. Tas motivēs tur nenokļūt citus britu pavalstniekus.
spunde
s
beidzot lasītāji ir vienprātīgi . lai tie briti-mī****ji izbauda mūsu labumus pēc pilnas programmas:)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO

BBC sižets

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas