Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Brutālais protekcionisms Ekonomikas ministrijas gaumē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bum-bum
B
Regulēt, neregulēt dotajā gadījumā ir ekonomiska kategorija. Jā , tā lielā mērā saistīta ar intuīciju, taču pamatam tomēr jābūt . Neiespējami precīzi modulēt situāciju, ja nav skaitļu un to mijiedarbības analīzes. Nezinu, cik apjomīgu un analītisku darbu veikusi EM, taču nevar būt, ka tas ir no gaisa pagrābts aicinājums. Diemžēl par šo rakstu gan var tā sacīt. Ar man liekas rakstīt par ekonomiku nav nopietni. Pat šaha partiju tā nevar analizēt. Teiks - nejēga.
VVV
V
..un tomēr! Var jau visādi izteikties un visu ko rakstīt. Bet, vai nevajadzētu pret visu KOPUMĀ izturēties daudz nopietnāk, nopietnāk gatavot savus rakstus, izlolot idejas. Jūs (man tā vismaz izskatās) pretendējat uz speciālista statusu, vai ne? --- (Par piemēru: Kā gan var piemirst, ka esam Es-as dalībvalsts ar daudziem, pat n-tiem no tiem izrietošiem nosacījumiem. Varbūt daudz ir nepādomāti... jā. Apmērām tādi kā Jūsu raksts kopumā.).
buldozers
b
PĒRKU DEPUTĀTA VIETU SAEIMĀ !!! PAKLAUSĪGS BALSOJUMS , POLITIKA UN VĒLĒTĀJI VISPĀR NEINTERESĒ , TIKAI NAUDA , NAUDA VĒLREIZ NAUDA . IR DEPUTĀTAM VAJADZĪGĀ IZGLĪTĪBA UN IZIETI DAŽĀDI KURSI UN SEMINĀRI : a) varu divreiz pacelt 100 kg svarcelšanas stieni ; b) uz klavierēm māku uzsist do-re-mi ; c) bijušais metereologs ( pēc tautas metodēm ) ; d) ar gultas biedreni regulāri spēlējam slimnīcas ārstus; e) regulāri dziedu un ierakstu dziesmas , pagaidām neatzīts pasaules dziedonis ; f) bijušais TV diktors ; g) regulāri sportoju , vēl nepamanīta pasaules sporta zvaigzne ; utt. h) ESMU NETRADICIONĀLĀ SEKSA PIEKRITĒJS............,.......... MANS DZĪVES MOTTO : MILJONS TEV , MILJONS MAN , DESMIT KATRAM SPONSORAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
corbse
c
pieņemsim, ja mēs atgriezīsimies pie sociālisma ar cenu regulēšanu, nu tā, uz pāris gadiņiem, bet kā saka Ķīlis, kas būs pēc šiem 3 gadiem, kad būs jaatmaksā SVF kredīts? Kas tad būs izmainījies? Nekas!!! Būsim baigā pakaļā
antons
a
Kā mums neiet, krīze, bedre un visas pārējās ķibeles, bet EM neprotestē pret Latvenergo u.c. monopolu vēlmes celt tarifus. Kāpēc tur EM klusē? Vai šie tarifi neiespaido ikvienu no mums? Ražotājus, pensionārus utt??
helo
h
Ķīlis ir malacis, katru reizi priecājos par viņa rakstiem.
EM
E
Jā, protekcionisms ir visās valstīs, izņemot Latviju. Bet kā izpaužas protekcionisms? Valstu valdības izcīna labākus nosacijumus saviem zemniekiem, zvejniekiem, ražotājiem utt.. Tur subsīdijās ir vairākas reizes lielākas, kvotas augstākas utt.. Toties nevienā no valstīm nerodas šādas vājprātīgas idejas kā EM ierēdņu galvās
jautājums
j
Kāpēc EM nepazemina pvn pārtikai? Kāpēc?
vita
v
Šoreiz gan Ķīlis pārsteidza ar nekompetenci agrārās ekonomikas jomā! Vai visos minētajos aspektos - nezināšana, vai situācijas neizpratne! Kas to būtu domājis, tak vēl pirms 8-9 gadiem bija biežs "eksperts" ZM!
batka
b
Lasu dažus komentārus un nesaprotu, uz ko aģitējat. Ja vēlaties veco režīmu, tad jābrauc uz Baltkrieviju, ja gribat diktatūru, tad droši varat pievienoties Putina sekotājiem. ' PS. Cerams, ka EM rimsies un sapratīs, ka šādus ierosinājumus ES nepieļaus...
alkass
a
Ķīli, visur valda protekcionisms - piemēri nav tālu jāmeklē - paskaties, kas notiek Lietuvā ar Latvijas precēm!
AD
A
"... jo nereti cilvēki pat kā ikdienu un saprotamu soli pieņēmuši — zagt ir normāli un pieļaujami gadījumā, ja nauda nepieciešama ēšanai." ------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ----------------- Atšķirībā no autora man pazīstamās aprindās šāda rīcība būtu ĀRKĀRTĪGI RETA, lai neteiktu MAZIESPĒJAMA. Bet nu katrs jau vadās no sava morāles kodeksa.
Kaspers
K
Apgalvojumi, ka mūsu ekonomiku vada brīvais tirgus, ir demagoģija. Brīvo tirgu darbībā mēs esam redzējuši tikai epizodiski, visu pārējo laiku mēs esam dzīvojuši dažādu kvotu un regulu regulētā sistēmā. Ja regulē produkcijas apjomu, tad ir neizbēgama nepieciešamība regulēt arī cenu. Brīvās cenas ir pārāk liels kārdinājums dažādiem avantūristiem, ko mēs praksē arī redzam. Ekonomikas ministrija rīkojas pareizi, tikai tā ir stipri aizkavējusies, un rezultātā no Latvijas ir aizplūdušas milzīgas summas.
Ieva
I
Lai gan pārstrādātāji arī ir baigi: ja ar palmu eļļu jauktais siers maksā jau ganrīz tikpat daudz, cik importēti kvalitatīvie, kas ir taisīti tikai no piena un kārtīgi gatavināti, savukārt gaļas produktu tirgū vinnē tas, kas izstrādājumam piešauj klāt vairāk ūdens un sojas....Jā, kur nu mums ar mūsu rāvēju morālīti, piemēram, līdz svensoniem, kas savus produktus ceno jau labu laiku pirms derīguma termiņa beigām un nākošo reizi padomā cik īsti pirkt/ražot.
Ieva
I
Nu jā, bet nevar jau tiem tirgotājiem ļaut vaļu pēc principa, ka cilvim neizbēgami ir jāēd un gan jau šis nopirks par tādu cenu, ko paprasīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas