Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Valdība laikus nodrošināja mierīgu valsts budžeta likuma pieņemšanu

Budžetā par visiem padomāts

Nodrošinoties ar uzņēmēju un pašvaldību piekrišanu nākamā gada valsts budžeta projektam, kā arī vidēja termiņa budžetam un pavadošajiem likumprojektiem, valdība atviegloja budžeta izskatīšanu Saeimā. Valsts budžeta pieņemšana galīgajā lasījumā mierīgāk aizritēja arī tāpēc, ka koalīcija bija atteikusies no naudas dalīšanas pēc deputātu ieskatiem jeb kvotām un jau vasarā pieņēmusi ar nodokļu reformu saistītās izmaiņas likumos, solot šīs sistēmas stabilitāti uz vairākiem gadiem, piektdien lasāms laikrakstā _Diena.lv).

To uzsvēra arī premjers Māris Kučinskis (ZZS), kurš žurnālistiem atzina, ka nevēlētos būt opozīcijas vietā, jo "šoreiz grūti atrast, kur tā varētu pieķerties". Tas atspoguļojās arī budžeta izskatīšanas laikā – opozīcijas partijas Saskaņa, Latvijas Reģionu apvienība un No sirds Latvijai vairāk aizstāvēja savas iniciatīvas, bet mazāk nodevās valdības kritizēšanai. Sēdes beigās Kučinskis sacīja, ka viņš arī gribētu vairāk naudas dalīt ceļiem un citiem mērķiem, "taču mūsu valsts aug tik strauji, cik strauji tā var augt". 

Opozīcijas priekšlikumi ir ievērojami pārsnieguši neparedzētiem izdevumiem atvēlēto līdzekļu apjomu, kas ir nedaudz vairāk nekā 40 miljoni eiro. Valsts budžeta prioritātes ir aizsardzība, kurai paredzēts atbalsts NATO sabiedrotajiem solīto divu procentu no iekšzemes kopprodukta apmērā, kā arī veselība, – tai papildus vēl atvēlēts ap 200 miljoniem eiro.

"Ir izdarīts pirmais solis, lai mēs izrautu no bedres veselības aprūpes sistēmu," teica premjers. Par 2018. gada valsts budžeta projektu nobalsoja 59 koalīcijas deputāti, pret bija 37 opozīcijas pārstāvji. Finanšu ministrija informē, ka arī Eiropas Komisija atzinusi Latvijas vispārējās valdības budžeta plāna projektu 2018. gadam par pilnībā atbilstošu Stabilitātes un izaugsmes pakta nosacījumiem.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 24. novembra, numurā!

Top komentāri

Raimonds
R
Oligarha marionetes ZZS ir sagatavojuši ļoti nekvalitatīvu budžetu. Visu valsts budžeta pieaugumu pirmsvēlēšanu gadā iegrūda ZZS kontrolētajās ministrijās. Atbildīga valdība neieguldītu veselības nozarē 200 miljonus, jo zina, ka veselības sistēma ir sagrauta, un šī nauda pazudīs, nekādu labumu nesniedzot. Protams, ZZS oligarha laikraksts par to nerakstīs.
Gluži kā Maximā?
G
Par abām blozgām arī kāds parūpējies?
Labais
L
Pie varas esošā māfij melo.Sev šie ir palieliājuši algas,prēmijas.Bet tās pensijas kas ir zem 100 eur.nau palielinājuši ne par centu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas