Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Bukmeikeri prognozē, ka premjers būs Urbanovičs, divi ticami koalīcijas varianti

Bukmeikeru kantoris Triobet Saskaņas centra līdera Jāņa Urbanoviča iespējas kļūt par premjeru vērtē nedaudz augstāk nekā Vienotības pārstāvja Valda Dombrovska kļūšanu par valdības vadītāju pēc Saeimas vēlēšanām. To šodien uzsver krievu valodā rakstošais Čas. J.Urbanoviča iespējas novērtētas kā 1 pret 2,25. Taču V.Dombrovskis atpaliek pavisam nedaudz – viņa iespējas tiek vērtētas kā 1 pret 2,3.

Saskaņā ar Triobet, nākamie ir Aivars Lembergs (1 pret 6,5) , Ainārs Šlesers (1 pret 9), Guntis Ulmanis (1 pret 20), Roberts Zīle (1 pret 25), Andris Šķēle (1 pret 25), Nils Ušakovs (1 pret 40), Jakovs Pliners. Kā norādīts laikrakstā, tie, kas liks uz Plineru, varēs pamatīgi nopelnīt, jo Plinera iespējas kļūt par valdības vadītāju tiek vērtētas kā 1 pret 75.  

Tomēr, kā norāda Čas, bukmeikeri savās prognozēs, iespējams, nav rēķinājušies ar virkni faktoru. Esot stipri apšaubāms, ka pat uzvaras gadījumā prezidents varētu aicināt Saskaņas centra pārstāvji veidot valdību. Latviešu uzskatot, ka tā ir krievu partija un šāds stereotips ir spēcīgs arī valdošo politiķu vidū, atgādina avīze. Diez vai prezidents gribēšot ieiet vēsturē kā valsts galva, kas devis varu krievu partijai, raksta Čas.

Bukmeikeri arī uzskata, ka pēc 10.Saeimas vēlēšānām ir divi vienlīdz iespējami valdošās koalīcijas varianti, vēsta BNS.

Triobet ar koeficentu 1 pret 2,20 novērtējis iespējamību, ka valdību pēc vēlēšanām veidos Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Saskaņas centrs (SC) un apvienība Par labu Latviju (PLL). Ar šādu pat koeficentu novērtēta iespējamība, ka valdību veidos ZZS, Vienotība un Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK).

Par mazāk ticamu bukmeikeri uzskata, ka pēc vēlēšanām valdību veidos ZZS, SC un Vienotība. Šādas koalīcijas iespējamība novērtēta ar koeficentu 1 pret 4,5.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas