Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Ceļu policija sāks izmantot narkotiku testus

Valsts policija iegādājusies pirmos testus narkotisko un psihotropo vielu ietekmes konstatēšanai. Paredzams, ka tie atbrīvos policistus no liekas laika un materiālo resursu tērēšanas, vedot uz analīžu veikšanas vietu autovadītājus, kuri kā beigās izrādās nav lietojuši narkotikas. Tiesa, uz testa rezultātu pamata nevienu sodīt nevarēs un, ja tas uzrādīs narkotiku klātbūtni organismā, vadītājam tik un tā būs jābrauc uz medicīnas iestādi veikt padziļinātākas analīzes.

 "Ar alkoholu ir vieglāk - var veikt pārbaudi uz vietas ar alkometru, savukārt ar narkotikām nevar," norāda Valsts policijas Sabiedriskās drošības pārvaldes Ceļu policijas priekšnieka p.i. Vineta Mistre, uzsverot, ka lieka braukšana uz medicīnas iestādēm, lai veiktu analīzes policijai rada zaudējumus. Ekspresdiagnostikas testi narkotisko un psihotropo vielu ietekmes konstatēšanai tagad paver policistiem iespēju uz ceļa aptuveni pārliecināties, vai autovadītājs lietojis narkotikas vai nav.

Rezultātu siekalu tests sniedz pēc 10-12 minūtēm. Ja tests būs pozitīvs, tad autovadītājs tiks nogādāts uz medicīnas iestādi precīzāku analīžu veikšanai, ja tests būs negatīvs, tad policistam ir divas iespējas – autovadītāju palaist vai tomēr uzstāt uz došanos uz medicīnas iestādi, ja viņam šķiet, ka autovadītājs ir narkotisko vielu ietekmē.

Kā norāda V.Mistere, tests gan nebūs obligāts un autovadītājs varēs izvēlēties arī nekavējoties doties uz medicīnas iestādi analīžu veikšanai.

Eksprestests darbojas uz četrām narkotisko vielu grupām - marihuānu un hašišu, opiātiem, amfetamīnu un kokaīnu. Pagaidām ceļu policija ir iegādijusies 2 650 testus. To iegāde izmaksāja 12 tūkstošus latu, no kuriem 10 tūkstošus piešķīra Ceļu satiksmes drošības padome, bet atlikušo summu policija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas