Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Centrālcietumā ieslodzītā brita līgava nobažījusies par topošā vīra garīgo stāvokli

Lielbritānijas pilsoņa Deivida Birkinšova, kas tiek turēts aizdomās par Rīgas Pašvaldības policijas darbinieka piekaušanu un patlaban atrodas Rīgas Centrālcietumā, līgava ir nobažījusies par sava topošā vīra garīgo stāvokli.

Raidsabiedrība BBC ziņo, ka Reičela Džī paudusi bažas, ka viņas līgavainim Birkinšovam, ņemot vērā apstākļus ieslodzījuma vietā, var parādīties pašnāvnieciskas tieksmes.

33 gadus vecais brits savai iecerētajai nosūtījis vēstuli, kas viņai likusi "uztraukties par viņa drošību". Džī vēstuli saņēmusi dienā, kad bija paredzētas abu kāzas, un tajā līgavainis aprakstījis apstākļus cietumā. Vīrieša pēdas izdilušo kurpju zoļu dēļ esot aptītas ar lupatām, kamerā esot auksts, un kameras biedri "padarot dzīvi grūtu".

"Lasīt [vēstuli] bija sirdi plosoši un bailīgi. Tai vajadzēja būt manai kāzu dienai. Tā vietā Lola [pāra divgadīgā meita] ir noilgojusies pēc sava tēta, un es mēģinu no jauna pārliecināt, ka viņš ir darbā un drīz atgriezīsies," stāsta Džī.

Brita līgava pārmet augusta sākumā notikušo Birkinšova izdošanu Latvijai un valodas barjeras dēļ radušos neskaidrību saistībā ar tolaik nepieciešamās drošības naudas iemaksu. Džī, kaut arī kopīgie ietaupījumi iztērēti advokāta algošanai, plāno tiesas sēdes dienā ierasties Latvijā un pēc iespējas ātrāk no jauna rīkot kāzas.

LETA jau ziņoja, ka šā gada augusta sākumā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas uz Latviju konvojēja divus Lielbritānijas pilsoņus - Metjū Neilu un Birkinšovu, kuri pagājušā gada jūnijā piekāva Rīgas Pašvaldības policijas darbinieku. Vestminsteras miertiesa abu vīriešu izdošanai piekrita jūlija vidū.

Briti pērn Latvijā uzturējās, lai svinētu vecpuišu ballīti, taču pēdējie notikumi likuši abiem savas kāzas atcelt. Abi Latviju bija pametuši jau uzreiz pēc incidenta. Pirms lēmuma par apcietināšanu abiem britiem kā drošības līdzeklis bija piemērota sūtījumu saņemšanas adreses paziņošana un drošības naudas iemaksāšana. Taču viņi noteiktajā laikā nebija iemaksājuši drošības naudu, tādēļ policija tiesā iesniedza sūdzības un lūdza ārzemniekiem kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu.

Neilam un Birkinšovam apsūdzības celtas pēc Krimināllikuma 269.panta 1.daļas - par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai saistībā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai saistībā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā.

Minētais likuma pants vainīgo personu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem vai ar arestu.

Abi briti jau iepriekš intervijā BBC bija sūdzējušies par apstākļiem padomju laika ieslodzījuma vietā - Rīgas Centrālcietumā. Tāpat viņi uzskata, ka tiek vainoti nodarījumā, ko paveikušas citas personas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Briti BBC sūdzas par smagajiem apstākļiem Centrālcietumā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas