Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Čigāne: Zaķim nevajadzētu kļūt par 12.Saeimas deputātu

Vienotības politiķim Dzintaram Zaķim nevajadzētu kļūt par 12.Saeimas deputātu, uzskatam Vienotības frakcijas vadītāja pienākumu izpildītāja Lolita Čigāne.

Politiķe uzsvēra, ka otrdien Vienotības frakcijas ārkārtas sēdes galvenā sarunas tēma bija tas, ka Zaķis, pamatojoties uz publiski izskanējušo informāciju, vairs nevar atrasties frakcijas priekšsēdētāja amatā. "Balsu pirkšana ir rupjš demokrātijas pamatprincipu pārkāpums. Ja valdošās partijas augstā amatpersona publiskajā telpā tiek saistīta ar šādu iespēju, tas ir pietiekami, lai šai augstajai amatpersonai būtu jāatkāpjas no sava amata," norāda Čigāne.

Taujāta, vai Zaķim nebūtu jānoliek arī deputāta mandāts, Čigāne atbildēja, ka frakcija šo jautājumu nav pārrunājusi un mandāta nolikšana ir deputāta individuālā izšķiršanās.

Atbildot uz jautājumu, vai Zaķim vajadzētu saglabāt 12.Saeimas deputāta mandātu, Čigāne pauda: "Es personīgi uzskatu, ka nē, bet, kā jau sacīju, tas ir individuāls deputāta lēmums". Arī šis jautājums frakcijas sēdē neesot pārrunāts. Politiķe gan neizslēdza iespēju, ka atsevišķi frakcijas deputāti šo jautājumu ar Zaķi varētu pārrunāt personīgi.

Zaķis otrdien pēc frakcijas ārkārtas sēdes paziņoja par atkāpšanos no Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja amata. "Es redzu, ka pret mani tiek organizētas rupjas provokācijas, tas met ēnu uz Vienotību, līdz ar to no frakcijas vadītāja pienākumu pildīšanas atkāpjos," otrdien pēc Vienotības frakcijas ārkārtas sēdes sacīja Zaķis.

Kā ziņots, Viļānu novada domes deputāts, vietējās slimnīcas valdes loceklis un Vienotības vietējās nodaļas vadītājs Juris Vidiņš otrdien vērsies Drošības policijā ar lūgumu izvērtēt iespējamos balsu pirkšanas gadījumus Latgalē, lai panāktu Zaķa ievēlēšanu Saeimā. Zaķis Vidiņa pārmetumus noliedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas