Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Cīņā pret zādzībām automašīnu spoguļus marķēs ar atstarojošām uzlīmēm

Lai mazinātu auto detaļu zādzību izplatīšanos, apdrošināšanas sabiedrība _Balta _ir izgatavojusi atstarojošās uzlīmes, kas vieglāk ļaus pamanīt marķētos automašīnu spoguļus, ziņo db.lv.

«Automašīnu sānskata spoguļi ir galvenais auto detaļu zagļu mērķis, un arvien biežāk nākas saskarties ar situācijām, kad tiek nozagtas arī marķētas detaļas, jo ļaundaris tumsā vienkārši nav pamanījis marķējumu. Tieši tāpēc Balta ir izgatavojusi atstarojošās uzlīmes, kas turpmāk ļaus daudz vieglāk pamanīt marķētos spoguļus. Uzlīmēm ir informatīvs raksturs, tāpēc uz tām nav attēlots neviena apdrošinātāja zīmols,» informē uzņēmuma pārstāve Kristīne Martinsone.

Automašīnu spoguļus apdrošinātāji sāka marķēt šī gada pavasarī, savukārt vasarā tika izsūtītas vēstules auto servisiem, aicinot neuzpirkt zagtās auto detaļas. Tagad SIA Autonams sadarbībā ar Valsts Policiju, Latvijas apdrošinātāju asociāciju (LAA), AutoNews.lv un AutoInfo galveno redaktoru Kasparu Bergmani ir izsludinājuši arī atklātu konkursu par unikālas marķēšanas uzlīmes dizaina ideju.

Šī gada pirmajā pusgadā apdrošināšanas sabiedrības atlīdzībās klientiem izmaksājušas aptuveni pusmiljonu latu, lai atjaunotu auto detaļu zagļu nodarītos zaudējumus, galvenokārt par automašīnu spoguļiem.

Pēc Valsts policijas datiem, Rīgas reģionā vairāk nekā 70% no noziegumiem ir zādzības, no kurām 30-40% ir saistītas tieši ar zādzībām no automašīnām. Pēc LAA datiem, šogad ir vērojams 30% pieaugums auto detaļu zādzībām pret pagājušo gadu. No visām auto detaļu zādzībām 70% gadījumos tiek nozagti automašīnu spoguļu stikliņi.

Tiem autovadītājiem, kuri ir saskārušies ar auto apzagšanu, SIA Autonams valdes loceklis Edvīns Panders iesaka pārliecināties, ka auto serviss izmato detaļas, kuru izcelsmi var apliecināt ar attiecīgu dokumentāciju. Turklāt ikvienam autovadītājam ir iespēja parūpēties par auto detaļu marķēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas