Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Dālderis uzstās uz astoņiem miljoniem mākslas skolām

Kultūras ministrija uzstās uz astoņu miljonu latu piešķiršanu 2010.gada budžetā pašvaldību mākslas un mūzikas skolu saglabāšanai, to piektdien uzsvēris ministrs Ints Dālderis.

"Pašvaldību 145 mākslas un mūzikas skolas dod iespēju mācīties un uzplaukt faktiski katram jaunajam talantam visā Latvijā. Mūzikas skolas palīdz uzturēt dzīvu dziesmu svētku unikālo tradīciju, tāpat tajās pirmos soļus ir spēruši pasaules slavu ieguvuši latviešu mūziķi - no Elīnas Garančas līdz Andrim Nelsonam, " teica ministrs Latvijas mūzikas izglītības iestāžu asociācijas rīkotajā ārkārtas forumā.

Ministrs ir pārliecināts, ka kultūrizglītības nozīmi talantu attīstībā, kas ir priekšnosacījums uz zināšanām balstītas ekonomikas veidošanai nākotnē.

"Nevajadzētu ļaut dominēt viedoklim, ka kultūrizglītība var pagaidīt, kamēr mēs atrisinām, piemēram, problēmas slimnīcu nozarē. Šāds pretnostatījums ir kļūdains un pilnīgi nepieņemams. Astoņi miljoni, protams, ir liela nauda, taču valdībai būs jāsaprot, ka runa ir par gandrīz 25 tūkstošiem bērnu, kas pašvaldību skolās mācās mūziku un mākslu. Mēs vienkārši nedrīkstam ļaut šai krīzei iznīcināt vienu no Latvijas lielākajām bagātībām - pasaules mērogā unikālu kultūrizglītības sistēmu, bez kuras nav iedomājama Latvijas nacionālā valsts un mūsu nākotne modernā pasaulē."

Ministrs arī aicināja padomāt - kā valsts atdos aizņēmumus Starptautiskajam valūtas fondam un citiem donoriem, ja nebūs izglītotu cilvēku, kas varēs radīt tādus produktus, ar kuru palīdzību Latvija varēs pelnīt.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas