Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Darba devēji: darbības pārcelšana uz ārzemēm ir nopietna tendence

Nacionāla aviokompānija airBaltic, kas nodokļu optimizācijas nolūkos savus pilotus nodarbina caur ārzemju kompāniju, ir tikai viens redzamais piemērs, tikmēr arī daudzi mazāki uzņēmumi meklē iespējas ietaupīt uz nodokļu rēķina, pārvirzot kādas operācijas uz ārzemēm, saka Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerālsekretāre Elīna Egle.

"Uz šādu rīcību motivē nedroša situācija Latvijā," uzsver E.Egle. Viņa skaidro, ka arvien vairāk uzņēmumu reģistrē savas filiāles citās valstīs, lai lētāk iepirktu kādus pakalpojumus vai ietaupītu uz darba spēka nodokļu rēķina. Pēc LDDK ģenerālsekretāres teiktā, salīdzinot ar kaimiņvalstīm, Latvijā ir pārāk liels nodokļu slogs darba algām. "Un ja uzņēmums godīgi visu sociālo nodokli samaksā, bet pārējie 30% nemaksā, tad viņš jūtas kā pilnīgs muļķis," piebilst E.Egle, pēc kuras domām, Valsts ieņēmumu dienests neizmanto visus savā rīcībā esošos instrumentus, lai cīnītos ar nodokļu nemaksātājiem.

Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme—Grende savukārt vērš uzmanību uz to, ka pat tad, ja Latvijas nodokļu režīms kardināli neatšķirtos no kaimiņvalstu nodokļu politikas, tad Igauniju, piemēram, daudz pievilcīgāku investoru acīs, dara draudzīga valsts iestāžu attieksme pret klientu. Lai uzņēmējiem būtu lielāka motivācija maksāt Latvijā nodokļus, arī VID ir jāmaina pieeja un tam ir jākļūst "lietotājiem draudzīgākam", uzskata LTRK vadītāja. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas