Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Darbu sācis CVK uzziņu tālrunis par tautas nobalsošanas kārtību

Gatavojoties tautas nobalsošanai par grozījumiem Satversmē, piektdien darbību sāk Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) uzziņu tālrunis vēlētājiem – 67049999.

CVK uzziņu tālrunis vēlētājiem būs pieejams līdz 3.augustam 24 stundas diennaktī, arī brīvdienās.

Pa šo tālruni varēs saņemt informāciju par vēlēšanu iecirkņu adresēm un darba laiku, kā arī kārtību, kādā vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties vēlēšanu iecirknī, var pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā.

Tomēr, zvanot uz CVK uzziņu tālruni, vēlētāji nevarēs noskaidrot atbildes uz jautājumiem, kāpēc jāpiedalās tautas nobalsošanā un kā jābalso. Kā pastāstīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, tie ir politiskās motivācijas jautājumi, bet vēlēšanu administratori nedrīkst iesaistīties aģitācijā. Tāpēc atbildes uz šiem jautājumiem būtu sagaidāmas no politiķiem un sabiedrības viedokļu līderiem.

Tautas nobalsošana notiks šā gada 2.augustā, sestdienā. Vēlēšanu iecirkņi balsošanai būs atvērti no pulksten 7.00 līdz 22.00. Vēlētāji balsošanai varēs izvēlēties jebkuru vēlēšanu iecirkni Latvijā vai ārvalstīs. Lai nobalsotu, nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase.

Satversmes grozījumus rosinājusi Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, kas iestājas par to, lai vēlētājiem būtu tiesības rosināt Saeimas atlaišanu. Šobrīd šādas tiesības ir valsts prezidentam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas