Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Datorpirātisma radītie zaudējumi Latvijā pērn sasnieguši 30 mlj. dolāru

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
0_o
0
precīzāk: Vai apstrīdi to, ka uz jauniem datoriem vairumā gadījumu uzlikto linuksi nomaina ar vindozēm? Starp citu, kur Tu esi redzējis pilnībā strādājošu linuksi uz pārdodamā dator? Esmu redzējis tādiem tikai skata pēc uzliktos FreeDOS un PuppyLinux bez Xlogiem, tā ka paliela ņemtne ir, lai vispār piedabūtu kaut ko grafisku darboties. Gribētu redzēt lietotāju, kurš aiznes mājās datoru ar disketītes apjoma linuksi virsū un pats uzliek uz tā xlogus, oupenofisu un spēles :)
0_o
0
Tātad apstrīdi to, ka uz jauniem datoriem vairumā gadījumu liek linuksi nomaina ar vindozēm? Pašlaik nav runa par to, kas ir iespējams, runa ir par to, kāda ir reālā prakse. Un tā rāda, ka uz cilvēkiem šis ieraduma spēks darbojas un mājas lietotājiem 99% instalāciju notiek WinXP/Win7. Par draiveriem un spēlītēm ir pavisam cita opera. Starp citu, es pēdējo gadu laikā tā arī neesmu aizticis draiveru diskus. Jaunākajām vindozēm ir gana lieli Divers.cab, lai tipveida gadījumā to nevajadzētu darīt. Draiveri .. MS draiveru kvalitāte VS ražotāja pēdējie .. tās pašas spēlītes - tās visas ir novirzīšanās no raksta tēmas un aprakstītā kļūdainā pieņēmuma, ka visos ar linux ekipētajos datoros to linuksi tiešām arī lieto turpmāk.
atis
a
Negūtā peļņa ar pašu uzstādītām cenām nav zaudējumi.
Ministry of Truth
M
Paradoksāli, bet bieži vien Linux speciāli nav jāmeklē nevienu draiveri, kamēr Win izlec visi attiecīgie logi un notiek meklēšana (Win meklē draiveri, bet lietotājs meklē CD). Ja tev var piekrist, tad tāpēc, ka viena daļa ar emulatoru Wine nespēj spēlēt visas spēlītes. Bet kas vēl tāds neiet uz Linux (vai, sliktākajā gadījumā, caur Wine), grūti pateikt. Manuprāt, pieraduma spēks. To pašu var teikt arī par izvēli nelietot latviskotas datorprogrammu versijas.
0_o
0
Cik no šiem "linuxdatoriem" izdzīvo ar linuksi/FreeDOS virsū kaut nedēļu? Atklāšu noslēpumu - lielākā daļa mājām pirkto datoru saņem vindozi uzreiz pēc nopirkšanas. Un katru vindozi, ko krāmē uz 20Ls vērta 2002. gadā pirkta Celeron datoriņa, BSA laikam skaita par "zaudētiem 120Ls" - jo aptuveni tik maksā Retail vindoze. Pašam ir tikai portatīvais ar WinVista OEM uzlīmi virsū, OpenOffice, 7-Zip, Visual Studio Express. Interesanti, cik par to jau BSA ir pieskaitījuši kā "radītos zaudējumus"?
Ministry of Truth
M
Te kaut kas būs misējies. Daudzus jaunus datorus patlaban pārdod ar Linux, kas nule ir elementārs un grafisks, bez komandrindiņām. Ja pērk ar Linux, tātad tie ir zaudējumi? Linux noņem klientus arī Office, jo Open Office jau ietilpst OS instalācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas