Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Daudze: ārkārtas vēlēšanas varētu apdraudēt aizdevumu

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze  (ZZS) otrdien, kad vakarā Doma laukumā paredzēta protesta akcija, piedaloties Latvijas radio diskusijā Krustpunktā, brīdināja, ka valstis un organizācijas, kas solījušas Latvijai finansiālo palīdzību, to varētu atteikt, ja tiks “izprovocētas” Saeimas ārkārtas vēlēšanas.

Parlamenta spīkers vēlreiz atkārtoja, ka šobrīd ir politiski bezatbildīgi aicināt atlaist Saeimu. Man nepieņemams ir tas, ka pie ekonomiskas nestabilitātes tiek ļoti provocēta politiskā nestabilitāte, uzsvēra ZZS pārstāvis, piebilsot, ka viņš respektē Saeimā noteiktās tiesības paust savu viedokli.

“Ir vajadzīgi nepopulāri, bet vajadzīgi lēmumi, jo pretējā gadījumā tās valstis un organizācijas, kas ir gatavas mums finansiāli palīdzēt varētu šo palīdzību atteikt,” sacīja G.Daudze, attaisnojot valdošās koalīcijas pieņemtos lēmumus pēdējā laikā.

Viņaprāt, nav pieņemams, ja pēkšņi tiktu izprovocētas ārkārtas vēlēšanas, jo opozīcijas un pozīcijas partijas var nonākt populisma pārņemtā pozīcijā, viņš teica. Mēs varam ne tikai dzirdēt neizpildāmus solījumus, bet riskējam ar to, ka varam sagaidīt īstermiņa lēmumus, kas ilgtermiņā pēc tam smagi atspēlēsies, savu domu paskaidroja Saeimas priekšsēdētājs.

Viņš arī uzskata, ka protesta akcijas galvenajiem rīkotājiem – Aigaram Štokenbergam un Artim Pabrikam no Sabiedrības Citai politikai, nav piedāvājuma, kā ekonomiskās problēmas risināt.  

“Es tiešām gribētu redzēt to ekonomikas ģēniju, kurš šobrīd varētu uzrakstīt sešu vai 60 punktu plānu ar garantiju, ka pēc gada viss būs labi. Baidos, ja politiķiem būtu plāns, viņi noteikti skaidri un gaiši par to runātu,” kritiku akcijas organizētājiem SCP veltīja G.Daudze.

Viņš vairākkārt uzsvēra, ka A.Štokenbergs savulaik ieņēma ekonomikas ministra posteni.

“Varētu gadīties, ka šim politiķim varbūt īsti negaršo tie āboli no tās ābleles, ko viņš pats ir stādījis un rūpīgi kopis. Gribētu runāt par politisko ētiku. Ja tiek runāts par tiem pašiem vēžiem tikai citās kulītēs, tad ir jautājums, vai arī šeit tā kulīte nav cita, bet vēži tie paši,” norādīja Saeimas spīkers.

Diena jau rakstīja, ka SCP iniciēto akciju Doma laukumā, atbalsta arī Jaunais laiks, Pilsoniskā Savienība un Saskaņas centrs. Tomēr PS un SC neatbalsta Saeimas atlaišanu. PS ir izstrādājusi vairākus priekšlikumus, ko darīt. Savukārt SC paziņojis, ka atbalsta akciju, jo vēlas dot iespēju saviem vēlētājiem paust savu attieksmi pret valdošo koalīciju.

SCP ir iesniegusi Valsts prezidentam Valdim Zatleram lūgumu atlaist Saeimu uns arīkot jaunas vēlēšanas. V.Zatlers šodien atrodas Briselē. Iesniegto dokumentu Prezidenta kanceleja ir pieņēmusi zināšanai, Dienai sacīja kancelejā. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas