Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Daudzi deputāti neuzskata par vajadzīgu iedziļināties budžeta projektā

Tikai retais no valdību veidojošo koalīciju pārstāvošajiem Saeimas deputātiem ir detalizēti iepazinies ar nākamā gada valsts budžeta projektu, par kuru viņiem jābalso nākamnedēļ, svētdien vēsta  LNT raidījums „Top 10”.


Vairāki deputāti, lai gan par budžetu jau balsojuši pirmajā lasījumā, neuzskata par vajadzīgu iedziļināties budžetā un paļaujas uz saviem kolēģiem, kas esot zinošāki. „Nu teiksim tā, ka nē. Pa diagonāli esmu iepazinies, bet tā, ka dabīgi es paļaujos uz visiem kolēģiem. Mums frakcijā ir gan premjers, gan finanšu ministrs,” sacīja Saeimas deputāts Imants Lieģis („Vienotība”). Savukārt viņa kolēģis Ojārs Kalniņš skaidro, ka šajā jomā paļaujas uz ekspertiem.


Tikai retais no aptaujātajiem deputātiem spēj daudz maz precīzi atbildēt pat uz viselementārāko jautājumu - kādi ieņēmumi un izdevumi nākmgad plānoti valsts budžetā. Deputātiem, kuri rīt balsos par budžetu, ir arī miglains priekšstats par vēl vienu pamatlietu - kādā proporcijā tiek sadalīts iedzīvotāju ienākuma nodoklis un cik liela ir dotācija pašvaldībām.


Aptaujātie, pat no Latvijas Zemnieku savienības, nezina, kādā apjomā paredzētas garantijas lauksaimniekiem.
Tāpat Saeima ievēlētajiem nav ne mazākās nojausmas nav par iekšzemes kopprodukta prognozi, kāda izmantota budžeta sagatavošanā.


Deputāti taisnojas - katrs cipars galvā nav jāpatur, jo katrs pārzinot kādu konkrētu jomu.
Lai gan deputātu atbildes pierāda, ka viņiem trūkst pat elementāru zināšanu par nākamā gada budžetu, ir deputāti, kas ir pārliecināti par savām spējām rīt lēmumus pieņemt atbildīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas