Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dažādās Latvijas pilsētās notiks Helovīna svētku svinības

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Garāmejot
G
vārdi, vārdi, bez nozīmes un satura...
elija
e
Ja jau uzdodat it kā jautājumu, jāatbild, lai gan jūsu viedoklis ir vairāk emocijas, nevis argumenti, jo nesaprotu kādas zināšanas var jūs aizsargāt (aizsargāt var tikai Dievs!) un apgalvojums, ka ļauno garu nav, kā tāds jūsu variantā arī paliek. Robežas VISU cilvēku prātam ir noteicis Dievs neatkarīgi no mūsu gribas vai patikas, bet kāds sakars nesaprotamajam ar naidīgo(izņemot atsevišķas reizes)?-arī šis arguments ir tikai emocijas un ar prāta darbību tam sakara nav- pieļauju, ka esat sieviete. Jo nedomāju, ka padejošana ar nāvi ir "domu gājiens"- drīzāk nopietns risks, taču ticība vienmēr ir dziļa prāta darbība, bet daudzi cilvēki bieži izvēlas ko citu un nereti- pielūgt kādu garīdznieku vai baznīcas mūrus. Par to arī liecina atsevišķi komentāri halovīna sakarā. P.S. Jums neliekas, ka tie, kas nupat izvaroja mazo bērniņu ir ļaunie gari? Un arī tos, kas netic un zaimo Dievu par labiem gariem nenosauksi- gan šeit, gan izplatījumā...
.
.
kad pēdējo reizi uz saulgriežiem puzuri logā izkāri?
haizivs
h
Kääec "diemzeel"? Tad jau Ziemsveetkos egliiti ar nevaram dedzinät! Un vispär, latviesjiem ies daudz labäk, kad vinji beigs njerksteet par visu un visiem. Nu, nepienjem tos amerikänju hamburgerus, bet kas vaina Haloviiniem un kjirbiitim logä?
pakaļdarinājums
p
Diemžēl, katrai tautai ir savas tradīcijas. Ja tās izzudīs, vairs nebūs interesanti. ASV Halloween ir veca tradīcija , bet Latvijā tas ir muļķīgs pakaļdarinājums.
Dore
D
Nejauc tautas tradīcijas ar kino un 18. gs ar 21 !
jautājums
j
Dažu cilvēku prātam tiešām ir robežas - viss nesaprotamais tiek uzskatīts par naidīgu. Jā, bija tāds ticējums, ka ķekatās vēlams padejot ar nāvi, lai būtu ilgs mūžs. Līdzīgu domu gājienu var atrast acteku un meksikāņu kultūrā un arī agrāko laiku karavīri, lietojot militārajā simbolikā galvaskausus, ir domājuši tāpat. Bet no ļaunajiem gariem vislabāk aizsargā zināšanas, ka ļauno garu nav.
halovīnu svinētājs
h
Ko tad tu ar tik spēcīgām tradīcijām krīti panikā, redzot kaut kādus vājus svešzemju ievazājumus? Kopt savējo un noniecināt visu pārējo ir divas dažādas, pat pretējas lietas. Tev mājas darbs - saprast šo teikumu pareizi un ja atbildēsi, tad nelamājies.
Fui!
F
Riebjas!
no name
n
nē, nē HALOVĪNS neiederās mūszemē, halo un vīns, tipa jāsaka vīnam halo, nu tur tak atkal smadzeņizmežģījiens sanāk bet, kad prātiņš paīss, tad svin gan halo vīnu, gan valentīnu, gan vēl sazin kādu -īnu mums te ir mūsu zeme un senas spēcīgas tradīcijas tik sīkai tautiņai, ja tā ņem- Dziesmusvētki ar vairāku tūkstošu vienā mutē dziedātām mūsu dziesmām vai tautasdziesmas Kr. Barona savāktās vienkopus, tautas dažādie svētki utt., vai, ja procentuāli paņemsim kaut vai tos pašus urlas, vai viņiem ir tik daudz tradīciju līdz mūsu dienām saglabājušās un tiek piekoptas, vai vispār tādas tradīcijas tādos mērogos kur pasaulē ir?????????????? mēs, kas esam šobrīd labi, ja 2 milj. pa visu pasauli, mēs sīka tautiņa (2,4 milj šobrīd kopumā, bet tak 1 milj. kā minimums ir cittautieši) pasakiet man kaut viens no jums halo vīnu svinētājiem- kurai tautai ir kas tāds kā mums? kurai tautai, kas tik intensīvi ir tikusi apspiesta, spiesta integrēties citā valodā, citai zemei pievienoties, pat iemācīta savā zemē runāt citā mēlē, bet tomēr vēl joprojām izturējusi KURAI TAUTAI IR TĀDAS TRADĪCIJAS KĀ MUMS VĒL ŠODIEN KOPTAS???? KOPSIM TO, KAS MŪSU !!! STALTI PACELTU GALVU UN STALTU GAITU !!! (urlām mājasdarbs- iztulkot pēdējo teikumu pareizi) ;) ar savu tipa bagāto maķ pere maķ valodu
elija
e
Redziet, cik jauki- padejo ar nāvi un gadu vēl varēsi dzīvot! Mēdz teikt- cilvēka prātam ir robežas- neprātam nekad! Ja cilvēkiem būtu vairāk prāta, viņi aizdomātos par to, ka ir reizes, kad ļaunumam dots īpašs spēks izpausties un,ka vienmēr ir labāk- tālāk no ļauna un sevišķi, naktī no 31.10. uz 1.11.! Bet 1. novembrī priecāsimies, jo svētie- mūsu gaišums, prieks un cerība. Nekas virs zemes un mūsu dzīvēs nenotiek tāpat - visam ir sava jēga un nozīme, laimīgs tas, kas ar nopietnību un izpratni vēro notikumus sev apkārt un nekad neskrej lielam pūlim līdz un nepieņem tā seklo, vieglprātīgo un paviršo pasaules uztveres modeli. P.S. Manuprāt Gabrielas kundzes viedoklis ir eksaltēts, visai paviršs un neprecīzs, savukārt precīzi neatbilst lietas būtībai.Jo uzsvars bija liekams uz to, ka nevis jāķer halovīna noskaņa, bet gan uz to, ka baznīca ir vieta, kur sevi pasargāt no ļauno garu un ļaunuma ietekmes, kas šajā naktī ir īpašs.
jautājums
j
Kāpēc tad daži dzīvo 21. gs. pilsētās un skraida uz kino, restorāniem un darbu kantorī? Īsti tautiski ir tikai baļķu būdās, skalu gaismā... Arī senie latvieši gāja ķekatās ar nāves masku. Bija ticējums - kurš ķekatās dejos ar nāvi, tas nodzīvos nākamo gadu
Dore
D
Sen senos laikos latvieši Veļu laikā klāja galdus, nevis skraidīja apkārt ar miroņu maskās. Kāpēc jāķēmojas kaut kam pakaļ, ja ir savas tautas tradīcijas.
Dore
D
Pakaļskrējēji, kāda velna pēc vajag dziedāt svešu dziesmu ? Kāpēc necienam savas kultūras mantojumu un valodu?
[email protected]
h
Dieva vārds - Apustuļa Pāvila 2. vēstule Timotejam 4. nodaļa: 3.: Jo nāks laiks, kad viņi nepanesīs veselīgo mācību, bet uzkraus sev mācītājus pēc pašu iegribām, kā nu ausis niez, 4.:un novērsīs ausis no patiesības, bet piegriezīsies pasakām

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas