Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Delna: KNAB pārraugiem Vilnīša patvaļa nekavējoties jāaptur

Notikumi KNAB saistībā ar priekšnieka vietnieka Alvja Vilka atlaišanu skaidri parāda, ka katra diena, ko amatā pavada KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis, kaitē gan KNAB, gan visu valsts pārvaldes institūciju reputācijai, uzskata sabiedrība par atklātību Delna.

Delna uzskata par nepieņemamu N.Vilnīša rīcību, no amata atbrīvojot pieredzējušo A.Vilku laikā, kad paša N.Vilnīša atbilstība amatam ir nopietni apšaubīta un viņa atlaišanas nepieciešamību vērtē komisija.

"Situācijā, kad N.Vilnītis turpina, iespējams, prettiesiskas darbības, Ministru prezidentam V.Dombrovskim, valsts prezidentam V.Zatleram un Saeimas deputātiem ir jāizmanto visi to rīcībā esošie likumīgie instrumenti, lai apturētu patvaļu. Jāatjauno sabiedrības uzticība ne tikai KNAB, bet arī pašiem politiķiem," komentē Delnas padomes priekšsēdētāja Inese Voika.

"Mēs nevaram gaidīt, kad darbu pabeigs Ģenerālprokurora vadītā komisija, kas vērtē N.Vilnīša atbilstību ieņemamajam amatam, jo KNAB kļūst vājāks ar katru dienu," saka I.Voika.

Ņemot vērā situācijas nopietnību, Delna apsver iespēju rīkot protesta akciju pret politiķu bezdarbību KNAB jautājumā. Plašāka informācija tiks sniegta nākamnedēļ.

Kopš dibināšanas 2002. gadā KNAB ir spējis nodrošināt vērā ņemamus panākumus korupcijas apkarošanā un novēršanā, augstu novērtēts arī starptautiskā līmenī. Tikmēr Vilnītis ir spilgts piemērs tam, kāds ir profesionāli vājš un nekompetents iestādes vadītājs. To apliecina arī gadījums ar A.Vilka atlaišanu, kad sabiedrībai netiek sniegta nekāda informācija un pamatojums par to, kāpēc tas ticis darīts.

"KNAB nav tikai viena no tiesībsargājošām iestādēm Latvijā. Tas ir simbols Latvijas spējai izlauzties no oligarhu pārvaldītas koruptīvas valsts un nodrošināt visiem Latvijas iedzīvotājiem iespēju dzīvot tiesiskā valstī," saka I.Voika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas