Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Delna: Vilnītim ir pārāk cieša saikne ar LSDSP

“Sabiedrība par atklātību – Delna” uzskata, ka Normunda Vilnīša kandidatūra Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam nav viennozīmīgi vērtējama,  ņemot vērā viņa ciešo saikni ar Latvijas Sociāldemokrātisko Strādnieku partiju (LSDSP), kas, lai arī nav pārstāvēta valdībā, tomēr ir viena no valdošajām partijām Rīgas domē.

Kaut gan šobrīd N.Vilnītis ir izstājies no LSDSP, līdz šim viņš ir bijis aktīvs tās biedrs. Vēl 2008. gadā aprīlī, saskaņā ar Partiju finanšu datu bāzes informāciju, N.Vilnītis veicis 1000 latu ziedojumu LSDSP, bijis partijas valdes loceklis un ir kandidējis 9.Saeimas vēlēšanās no LSDSP saraksta, norāda _Delna_. Tādējādi, ieņemot KNAB priekšnieka amatu, N.Vilnītim varētu izveidoties interešu konflikta situācijas, piemēram, kontrolējot Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma izpildi.Līdz šim nav izskanējusi pārliecinoša informācija, kā N.Vilnītis domā norobežoties no līdzšinējās politiskās darbības un izvairīties no iespējamām interešu konflikta situācijām, spriež organizācija.

Jau vēstīts, ka otrdien Nacionālā drošības padome nolēma ieteikt KNAB amatam virzīt N. Vilnīti. Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) pozitīvi izsakās par viņa kandidatūru un vēlas viņu virzīt apstiprināšanai Saeimā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas