Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Deputāti atbalsta Latvijas sportistu piedalīšanos olimpiskajās spēlēs Pekinā

Šodien Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti komisijas sēdē izteica savu nostāju par XXIX vasaras olimpiskajām spēlēm Pekinā, kopumā atbalstot Latvijas sportistu dalību spēlēs. Deputāti nenoformulēja viedokli, vai augstākajām valsts amatpersonām būtu jāboikotē spēles vai atsevišķas ceremonijas, nosakot, ka tā ir pašu amatpersonu kompetence.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis (Tautas partija) uzskata, ka olimpisko spēļu boikots ne pie kā laba nenovedīs un tikai kaitēs sportistiem, kuri ieguldījuši milzīgu darbu, lai piedalītos spēlēs. Arī deputāts Ivans Klementjevs (SC) uzsvēra, ka olimpisko spēļu vēsturē pats piedzīvojis Padomju Savienības un citu sociālistisko valstu boikotu Losandželosas spēlēm, un viņam un citiem sportistiem tas sagādājis lielu vilšanos. „Ja kāda valsts ir izcīnījusi godu organizēt olimpiskās spēles, tad tas ir tās valsts nopelns, un mūsu sportisti nekādā gadījumā nedrīkst ciest,” uzsvēra deputāts Jānis Strazdiņš (ZZS). Viņš norādīja, ka arī Latvijas Olimpiskā komiteja ir pret jebkādiem aicinājumiem neapmeklēt Pekinas olimpiskās spēles, jo šāda rīcība neatrisinās vardarbības problēmas Tibetā.

Savukārt opozīcijā esošā deputāte Inguna Rībena (Jaunais Laiks) pauda, ka patlaban notiekošais Tibetā ir globālāka problēma nekā olimpiskās spēles, un šajā situācijā Latvijai vajadzētu atbalstīt Tibetu cīņā par savu autonomiju.

Deputāti atgādināja, ka pret olimpisko spēļu boikotēšanu izteicies arī Tibetas garīgais līderis Dalailama.

Savukārt jautājums par valsts amatpersonu došanos uz olimpiskajām spēlēm un piedalīšanos dažādās ceremonijās ir tikai viņu pašu kompetencē, uzskata deputāti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas