Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Deputātu kandidāti sola vēlēšanas sagaidīt pieticīgi, toties televīzijas strādās ar vērienu

Latvijas vadošie televīzijas ziņu kanāli plāno veltīt ievērojamu daļu raidlaika 10.Saeimas vēlēšanu dienas norišu atspoguļošanai, bet deputātu kandidāti sola vēlēšanas sagaidīt pieticīgi.

ZZS līdzpriekšsēdētājs un valdes loceklis Viesturs Silenieks atklāj, ka Zaļie vēlēšanu nakti plāno sagaidīt Zaļās partijas birojā Kalnciema ielā 30, kur pulcēsies kopā ar draugiem un atbalstītājiem. Te viņi lielajā ekrānā sekos līdzi vēlēšanu rezultātu apkopošanas gaitai, būs “ēšana, dzeršana, mūzika,” norāda V.Silenieks.

“Par labu Latviju” preses sekretārs Edgars Vaikulis norāda, ka vēlēšanu visi 115 partijas deputātu kandidāti un priekšvēlēšanu reklāmas kampaņas komanda vēlēšanu nakti sagaidīs kopā ar ģimenēm, 2.oktobrī ap pulksten 20 pulcējoties viesnīcā “Rīdzene”.

“Vienotības” biroja vadītāja Sanita Stelpe informē, ka centrālā Vēlēšanu nakts sagaidīšanas vieta būs “Vienotības” birojs Krišjāna Barona ielā 3. Te plānotas intervijas plašsaziņas līdzekļiem, “noteikti būs uzkodas, tēja, kafija, televizora skatīšanās, savstarpējas pārrunas,” norāda Sanita. Gadījumā, ja biroja telpās kļūs par šauru, partijas biedri plāno pārcelties uz kafejnīcu “Hotel Elizabete”, bet “Vienotības” valde nepieciešamības gadījumā izmantošot arī Jaunā Laika Meierovica bulvārī 12.

“Visu Latvijai” valdes līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks atklāj, ka nupat pieņemts lēmums vēlēšanu nakti sagaidīt džeza restorānā “Carpe Diem” Vecrīgā, Meistaru ielā 10-12. Te  pulcēsies gan “Visu Latvijai” gan  TB/LNNK pārstāvji, vēl tiekot domāts vai uz pasākumu aicināt arī mūziķus.

“Saskaņas centrs” vēlēšanu naktij rezervējis “B bārā” Domā laukumā (iepretim Doma baznīca), stāsta Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova. Arī šeit greznas izpriecas neesot plānotas, vien kopīga pasēdēšana un rezultātu sagaidīšana.

Savukārt PCTVL vēlēšanu nakti plāno sagaidīt partijas birojā Rūpniecības ielā 9, norāda deputāta kandidāts Andrejs Tolmačovs, plānoto pasākumu raksturojot ar vārdiem "uz galda nedejosim."

Vēlēšanu rīts
Vēlēšanu dienā, 2.oktobra rītā pulksten 8:00 LNT Ziņu dienests skatītājiem piedāvās īpašu LNT Ziņu raidījuma „900 sekundes” speciālizlaidumu, kurā informēs par vēlēšanu norises vietām, laikiem un citām aktualitātēm. Savukārt LNT Ziņu speciālizlaidumi 2.oktobrī būs pulksten 14:00 un 18:00.

LTV1 vēlēšanām velta Ziņu speciālizlaidumus pulksten 11.00., 13.00, 15.00 un 16:25. un vēlēšanu gaitai sekos no pulksten 19:45 raidījumā “Izvēlies nākotni! 10.Saeimas vēlēšanas”.

Pirmajā Baltijas kanālā vēlēšanu tēmai būs veltīti ziņu raidījuma “Latvijas laiks” speciālizlaidumi 09:00,12:00,15:00 un 18:00., informē "Baltic Media Alliance" preses sekretārs Edžus Vējiņš.

Vēlēšanu nakts
2. oktobra vakarā, pulksten 22:05 sāksies LNT Ziņu dienesta veidotā "Vēlēšanu nakts". Kopā ar ekspertiem, vēlēšanu uzraugiem un politisko partiju līderiem analizēsim vēlēšanu norisi un pirmos provizoriskos vēlēšanu rezultātus. LNT Ziņu veidotās Vēlēšanu nakts ietvaros darbosies ekspertu studija, rezultātu studija, būs vairākas tiešraides no partiju birojiem un vēlēšanu iecirkņiem.

TV3 Sabiedrisko attiecību koordinatore Marta Zandersone informē, ka no pulksten 22:30 tiešraidē vēlēšanu norisēm varēs sekot arī TV3 ēterā, kad, TV3 Vēlēšanu nakts tiešraidē studijā kā eksperts aicināts Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājs, sociālantropologs, Roberts Ķīlis. Tiks demonstrētas īsfilmiņas par katru no partijām, notiks pieslēgšanās galvenajiem partiju birojiem, būs intervijas ar partiju un Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvjiem. TV3 Vēlēšanu naktī skatītājus studijā uzrunās TV3 Ziņu vadītāja Kristīne Anže un Ģederts Ģelzis.

TV3 Vēlēšanu nakts laikā varēs iepazīt lielākās partijas īpaši veidotās īsfilmiņās par partijas izveidošanās vēsturi, tiks ieskicēts, ko konkrētās partijas nākšana pie varas nozīmēs valstij kopumā. Uzmanība tiks veltīta arī mazajām partijām un to izredzēm sagādāt pārsteigumu. 2.oktobra vakarā TV3 Vēlēšanu nakts tiešraides laikā notiks pieslēgšanās lielāko partiju birojiem.

Krievu valodā 2.oktobrī vēlēšanu gaitai varēs sekot TV5 no plkst.20:30 līdz 00:30 informatīvajā programmā “Vēlēšanu nakts”, kā arī sešos speciālizlaidumos. Bet Pirmajā Baltijas kanālā pēc 20:00 būs skatāms informatīvais bloks „Vēlēšanu nakts Pirmajā Baltijas kanālā”.

Diena pēc vēlēšanām
3.oktobra rītā pulksten 9:00 LNT Ziņu raidījuma „900 sekundes” speciālizlaidumā tiks analizēta vēlēšanu norise, vēlētāju aktivitāte, un pirmie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

3.oktobra vakarā īpašā LNT Ziņu un Top10 apvienotajā speciālizlaidumā pulksten 19:10 LNT Ziņu dienests piedāvās plašu provizorisko vēlēšanu rezultātu analīzi – cik daudz esošo deputātu savas vietas Saeimā būs zaudējuši, kuri darbu turpinās arī 10-tās Saeimas sastāvā. Kuri būs uzvarētāji un, kuri piedzīvos smagāko zaudējumu? Kas veidos mūsu Latvijas nākotni, un kurš jau savus priekšvēlēšanu solījumus būs aizmirsis dienu pēc vēlēšanām? LNT Ziņu studijā eksperti, vēlēšanu uzvarētāji un zaudētāji, rezultāti, to analīze un nākotnes redzējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas