Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Dervana sarunas ar Vilkasti tagad pārbauda DP

Izbeidzot kriminālprocesu pret bijušo Valsts policijas (VP) Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieku Ruslanu Dervanu, kas tika turēts aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par to informēja arī policijas vadību.

Tās kompetencē ir lemt, ko iesākt ar savu darbinieku. Kā _Dienai _pastāstīja VP preses pārstāve Sintija Virse, šobrīd R.Dervans ir atvaļinājumā, tāpēc sīkākus komentārus policija nesniegšot, jo «viņš pats var kaut ko teikt, ja vēlas». Pats R.Dervans, kurš kopš pērnā gada maija pilda Cilvēku meklēšanas nodaļas priekšnieka pienākumus, iepriekš norādījis, ka plāno doties pensijā.

Kā jau ziņots, R.Dervans, kurš izmeklēja izspiešanas lietu vairāku miljonu eiro apjomā pret uzņēmējas Ināras Vilkastes bijušo biznesa partneri Raimondu Štālbergu, tika turēts aizdomās par vairākkārtēju materiālu labumu saņemšanu no VID Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča šķirtās sievas, taču pierādījumu trūkuma dēļ kriminālprocess izbeigts.

Līdz šim VP Iekšējās drošības birojā (IDB) pārbaude par R.Dervana darbību nav bijusi, sacīja S.Virse. Policijas vadības komentāru, vai tāda ir plānota, Dienai iegūt pagaidām neizdevās. VP priekšnieks Aldis Lieljuksis šobrīd ir atvaļinājumā, viņa pienākumus pilda viņa vietnieks Dailis Lūks.

Lēmumā par kriminālprocesa izbeigšanu norādīts, ka informāciju par trim kafejnīcā notikušām sarunām starp I.Vilkasti un R.Dervanu KNAB nosūtīja Drošības policijai (DP), lai tā izvērtētu policista rīcības atbilstību likuma par valsts noslēpumu nosacījumiem. DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse–Krūmiņa Dienai sacīja, ka šī pārbaude joprojām turpinās.

Par vienu no sarunām, kas notika 2007.gada 18.maijā, KNAB izmeklētājs norādījis: «Pēc sarunas satura ir saprotams, ka R.Dervans stāsta I.Vilkastei par KNAB izmantoto taktiku un operatīvo tehniku noziedzīgu nodarījumu atklāšanā un dod padomus, kā uzvesties, lai KNAB darbības nebūtu efektīvas, ja tādas tiks pielietotas pret viņu.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Aizdomas par ONAP izmeklētāja godaprātu

Lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu un sarunas 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas