Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Digitālās TV krimināllietā noraida apsūdzēto lūgumus

Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja apsūdzēto lūgumus t.s. digitalizācijas krimināllietā, kur apsūdzētas 20 personas. Tiesa lietu vēl nesāka skatīt pēc būtības, bet novembra beigās tā lems par vairāku advokātu lūgumiem pievienot tiesas materiāliem no arhīva lietas izprasītos dokumentus.

Jānis Svārpstons, bijušais Kempmayer Latvia (KMPL) valdes loceklis un finanšu direktors, bija iesniedzis lūgumu atcelt drošības līdzekli, kas aizliedz izbraukt no valsts bez tiesas piekrišanas. Savukārt KMPL kādreizējais vadītājs  Juris Ulmanis - noņemt arestu no nekustamā īpašuma Lāčplēša 58, jo aresta dēļ nevar veikt remontu, kas ir sliktā stāvoklī. Tiesa noraidīja abus lūgums. Debatēs prokurors norādīja, ka līdzīgs J. Ulmaņa lūgums par citu nekustamo īpašumu tika apmierināts pirmstiesas izmeklēšanas laikā ar šādiem pašiem argumentiem un esot "jāievēro mēra sajūta". Pēc prokurora domām remontu īpašumā iespējams veikt arī esošā statusa ietvaros.

Savukārt bijusī Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta vadītāja un Latvijas valsts radio un televīzijas centra  valsts pilnvarniece (LVRTC) Ināra Rudaka un pēc tam arī cits LVRTC pilnvarnieks Ojārs Rubenis lūdza izdalīt viņu lietas atsevišķos kriminālprocesos. I. Rudaka debatēs norādīja, ka 90% no izsauktajiem lieciniekiem uz viņu neattiecas. Tomēr prokurors iebilda, ka šāda izdalīšana radīšot haosu, saucot lieciniekus uz dažādām savstarpēji saistītām prāvām. Tiesa arī šos apsūdzēto lūgumus noraidīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas