Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Dolgopolovs skeptisks par reģionālo partiju ietekmi

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC) ir skeptisks par reģionālo partiju, kurās tagad pārtop vairākas likvidētās lielās partijas, ietekmi uz norisēm valstī.

Intervijā aģentūrai LETA Dolgopolovs pauž viedokli, ka "tas ne ar ko nebeigsies". Reģionālās partijas ir bijušas un būs svarīgas tikai attiecīgajā novadā. Tā tas ir bijis, piemēram, ar Aivara Lemberga vadīto partiju "Latvijai un Ventspilij", kura vairākas reizes ir uzvarējusi Ventspils domes vēlēšanās. Bet valstī kopumā situāciju neviena reģionālā partija nevarēja ietekmēt, arī Lemberga Latvijai un Ventspilij, pirms tā nebija pievienojusies Zaļo un zemnieku savienībai.

Reģionālajām partijām, runājot par ietekmi uz valsti, nākotnes nav, ja tās nespēs apvienoties. Reģionālo sīkpartiju dibināšana ir solis atpakaļ. "Mēs atkal sākam dalīties, tā vietā, lai veidotu lielas, ietekmīgas partijas, kas darbotos visas valsts teritorijā," norāda Saeimas deputāts.

Kamēr mums nav Nacionālā attīstības plāna, varas partiju pārstāvjiem ir iespēja aiziet pie valdības vadītāja pasūdzēties, palūgt atbalstu kādam reģionālajam projektam. Ja valsts attīstības prioritātes būs skaidri noteiktas un tām būs paredzēts valsts budžeta finansējums, tāda "tirgošanās" izpaliks. Arī reģionālo partiju ietekme mazināsies, ir pārliecināts Dolgopolovs.

Skeptisks Dolgopolovs ir arī par Rīgas partijas dibināšanu, kuru nākamgad iecerējis veidot viens no likvidētās LPP/LC līderiem Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

"Rīga ir pārāk liela pilsēta, lai tajā būtu tikai viena partija - Rīgas partija. Pagaidām neņemos prognozēt tās izredzes. Dzīvosim, redzēsim," teica Dolgopolovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas