Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dombrovskim nav iebildumu pret Lemberga tikšanos ar starptautiskajiem aizdevējiem

Premjeram Valdim Dombrovskim (V) nav iebildumu, ka Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) tiksies ar starptautiskajiem aizdevējiem, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem atzina V.Dombrovskis.

Premjers norādīja, ka starptautisko aizdevēju misijas diezgan regulāri tiekoties ar dažādām koalīcijas un opozīcijas partijām. "Un, kas piedalās sarunās no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) puses, ir viņu pašu jautājums," sacīja V.Dombrovskis.

Kā ziņots, A.Lembergs plāno 6.aprīlī tikties ar starptautiskajiem aizdevējiem Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecībā Rīgā. Ventspils mērs iepriekš informējis, ka centīsies argumentēt savu viedokli par nepieciešamību pagarināt starptautiskā aizdevuma atdošanas termiņu, iestāsies pret pensiju samazināšu un pārrunās citus aktuālus tautsaimniecības jautājumus.

"Pirmkārt, es sākšu ar aizdevuma atdošanas grafiku. Līdz 2014., 2015.gadam ir jāatdod divarpus miljardi latu, un tas vispār nav iespējams, līdz tam ir ļoti maz laika. Šogad mums jāatdod iekšējais parāds 400 miljoni [latu]. Es uzskatu, ka tas arī nav pareizi. Vajadzēja pārfinansēt, kaut par vieniem 100 miljoniem," savu viedokli pauda A.Lembergs.

Ventspils mēram ir arī arguments, kādēļ Latvijai vajadzētu prasīt aizdevuma atdošanas termiņa pagarinājumu: "Grieķijai, kā es lasīju internetā, atdošanas termiņš esot nevis pieci gadi kā mums (maza daļa mums ir mazliet ilgāk), bet gan septiņi ar pusi gadi. Arī tas būtu jau krietni labāks stāsts."

Ventspils mērs ar aizdevējiem vēlas pārrunāt arī jautājumu, kas skar pensijas. "Es skaidri un gaiši pateikšu, ka izmantošu visu savu politisko ietekmi, lai nekādā gadījumā nepieļautu pensiju un pensiju piemaksu samazināšanu. Tā nav politiska poza, tā ir mana dziļākā pārliecība. Pensionāri savu pensiju ir nopelnījuši, godprātīgi maksājot nodokļus," skaidroja A.Lembergs.

A.Lembergs ar starptautiskajiem aizdevējiem plāno pārrunāt arī vairākus būtiskus jautājumus saistībā ar valsts budžetu.

Ar EK pārstāvjiem plāno tikties gan ZZS apvienības partiju vadītāji, gan to partiju līderi, kuri ir ZZS līgumpartneri.

ZZS pārstāvju un A.Lemberga tikšanās ar EK pārstāvjiem paredzēta 6.aprīlī plkst.12 EK pārstāvniecības telpās Rīgā.

Skaidrojot, kā radusies ideja par ZZS pārstāvju un A.Lemberga tikšanos ar EK pārstāvjiem, Ventspils mērs informēja, ka iniciatīva bijusi no EK puses: "Kā man stāstīja, EK pārstāvniecībā bija noskatījušies manu preses konferenci, to video varēja internetā redzēt. Tas viņiem bija izsaucis interesi par to, ko es biju teicis, un pozīciju, kas tur bija pausta. Tāpēc viņi gribēja tikties un detalizētāk pārrunāt kādus uzstādījumus un redzējumu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas