Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Dombrovskis: izdevumus samazināt vairāk liedz ministru iebildumi

Vērtējot iespēju palielināt 2010.gada budžetā samazināmās summas apjomu, V.Dombrovskis uzsver, ka jau pirmajā valdības ārkārtas sēdē izskanējušie vairākkārtējie ministru iebildumi ļauj secināt, ka šādā gadījumā debates par budžetu 2010.gadam nesasniegtu vēlamo rezultātu. Viņš uzskata, ka valdības sēdē apstiprinātais samazinājuma skaitlis – par 275 miljoniem, ir pamatojams arī sarunās starptautiskajiem aizdevējiem.

Jau vēstīts, ka iepriekš valdība starptautiskajiem aizdevējiem solījusi samazināt tēriņus par aptuveni 500 miljoniem.  Tomēr sestdien tā lēma solījumu interpretēt citādāk - pārējo daļu no aizdevējiem solītajiem 500 miljoniem veidotu jau šogad paveikto budžeta samazinājumu ietekme. Tomēr iepriekš Finanšu ministrijas gatavotie budžeta samazināšanas apmēri par 451 miljonu latu balstījās uz to, ka šī gada lēmumu ietekme 500 miljonos netiek ieskaitīta.

V. Dombrovskis (JL) uzsver, ka minētā samazinājuma summa atbilstoši Finanšu ministrijas apstiprinātajai informācijai 2010.gadā ļaus nodrošināt to budžeta deficīta līmeni (8,5% no IKP), par kuru panākta vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Kritisks pret valdības lēmumu ir Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvics, kurš uzskata, ka valdības atkāpšanās no solījumiem kaitēs ekonomikai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas